“De Paște se stă acasă sau se merge la mănăstiri / Deocamdată, turiștii sunt precauți. Vânzările nu sunt la nivelul anului trecut”

Distribuie pe:

Majoritatea celor care doresc să petreacă Paștele aleg și anul acesta zona mănăstirilor din Moldova și Maramureș, dar și stațiunile balneare, susțin operatorii în turism, informează Agenția de presă Rador.

Prețurile sunt pentru toate buzunarele iar mulți turiști mai au tichete de vacanță și profită de aceste oferte pentru a le utiliza, spune Ioan Ceușan, proprietarul unei agenții de turism din Târgu Mureș.

“De regulă, în această perioadă a sărbătorilor pascale e, de regulă, accesată zona mănăstirilor din Bucovina, Maramureșul cu Mănăstirea Bârsana, Sâmbăta de Sus... Sunt zone de mănăstiri cu foarte multe pensiuni unde se organizează acele programe pascale care sunt foarte căutate și nu sunt foarte scumpe. Sunt pachete de la 200-300 de lei pe persoană pe zi cu cazare și masă și până la 400-600 de lei.. O altă zonă căutată este cea a stațiunilor balneo: Felix, Herculane, Geoagiu, Sovata, Căciulata... sunt foarte multe și poate chiar mai aglomerate decât zona mănăstirilor”, spune operatorul turistic.

Minivacanța de Paști este o oportunitate pentru cei cu dare de mână de a pleca în țări calde, precum Egipt sau Dubai, unde prețurile sunt cele mai scăzute în această perioadă. De asemenea, Israel este o destinație foarte căutată în perioada pascală.

Pe de altă parte, în ceea ce privește rezervarea sejururilor pentru sezonul estival, târgumureșenii sunt mai precauți ca anul trecut, mai spune specialistul în turism, Ioan Ceușan.

“Toate situațiile concură la un sejur de vară pe care ni-l dorim foarte bun. Deocamdată, turiștii sunt precauți. Vânzările nu sunt la nivelul anului trecut... deși au început vânzările pe Litoral dar având în vedere situația care s-a creat e așa, o reținere, deocamdată. Dar, ca în fiecare an, așa cum a fost și anul trecut, vine lunile aprilie-mai și o să explodeze vânzările pe Litoral. Întotdeauna Litoralul a fost căutat și va fi căutat , mai ales sub acest aspect al voucherelor de vacanță”, spune acesta.

Facilitățile oferite de agențiile de turism includ reduceri de prețuri pentru rezervările timpurii, anul acesta fiind un număr mai mare de curse charter, prin deschiderea aeroportului din Brașov, dar și posibilitatea de plată în rate.

Unii specialiști în turism cred că vânzările vor crește cu circa 30% anul acesta față de 2019, iar principalele destinații externe sunt Grecia, Turcia, Spania, Egipt și Cipru.

Pachetele de vacanță pornesc de la 400 de euro de persoană, cu toate taxele de aeroport incluse, la hoteluri de 4, 5 stele, în regim all inclusiv. (Sursa G4media.ro)

Lasă un comentariu