Festivalul Județean al Francofoniei

Distribuie pe:

Ieri, 20 martie, la Teatrul Studio din Târgu Mureș, a avut loc cea de-a XV-a ediție a Festivalului Județean al Francofoniei, cu tema “TIMPUL și percepția sa”. Evenimentul a fost organizat de Colegiul Agricol “Traian Săvulescu” din Târgu Mureș, cu sprijinul Primăriei Târgu Mureș, al Inspectoratului Școlar Județean Mureș și al PROCATS. Activitatea a inclus și degustări de produse franceze tradiționale. Premiile au fost asigurate de Primăria Târgu Mureș.

Au participat 44 de artiști din Târgu Mureș, Târnăveni, Luduș, Reghin, Ideciu, Cristești, chiar și din Deva (județul Hunedoara), precum și 16 profesori pregătitori. La Concursul de desene s-au înscris 70 de elevi, având patru profesori organizatori, trei profesori și 11 elevi evaluatori. Pentru concurs, elevii trebuiau să reprezinte grafic cele 10 cuvinte date în fiecare an de OIF (Organizația Internațională a Francofoniei).

Obiectivele proiectului au vizat, conform inițiatorilor, dezvoltarea competențelor de comunicare în limba franceză, stimularea curiozității și a dorinței elevilor de a-și îmbunătăți competențele lingvistice și de a cunoaște spațiul francez și francofon respectiv, realizarea unui schimb de experiență fructuos între elevii participanți la concurs și profesorii de limba franceză implicați, dezvoltarea simțului artistic, dezvoltarea plăcerii de a vorbi și cânta în limba franceză, sensibilizarea publicului larg în descoperirea trendului actual al Franței și Francofoniei, descoperirea prin retrospective audio a muzicii francofone de odinioară, dar și colaborarea între profesori.

B.L.

Lasă un comentariu