Tabără internațională pentru tineri

Distribuie pe:

Anul acesta, în perioada 19-27 iulie, Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei și Mănăstirea Oașa organizează cea de-a V-a ediție a Taberei Internaționale de la Oașa. Sunt așteptați tinerii români din diaspora, cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 ani, care vor avea ocazia să se integreze activ în viața așezământului monahal. Programul unei zile de tabără include participarea (obligatorie) la Sfânta Liturghie, care începe la ora 6, și la activitățile gospodărești ale mănăstirii (ascultări) până la prânz. După-amiaza, au posibilitatea să participe la repetițiile de muzică psaltică (în cadrul taberelor, tinerii dau răspunsurile la Sfânta Liturghie), la ateliere interactive de cunoaștere, la conferințele și la dezbaterile pe teme de actualitate cu diferiți invitați.

Cazarea și masa vor fi oferite gratuit participanților de Mănăstirea Oașa, iar aceștia își vor asigura transportul.

Tabăra Internațională Oașa a reunit anual aproximativ 150 de tineri, 100 din diaspora și 50 din țară, membri ai asociațiilor co-organizatoare ale evenimentului.

Oașa le-a oferit tinerilor care trăiesc în diapora un real sentiment de “acasă” și ocazia de a pătrunde într-un altfel de “Miez al existenței”.

Cei interesați pot găsi detalii referitoare la edițiile anterioare ale taberei, dar și informații privind înscrierile pentru tabăra din acest accesând https://reintregirea.ro/editia-v-taberei-internationale-de -la-oasa.

(B.V.)

Lasă un comentariu