“Viitorul este pro-viață”

Distribuie pe:

Luna pentru viață 2023 “Viitorul este pro-viață” se desfășoară pe tot parcursul lunii martie. Va culmina cu Marșul pentru viață 2023 “Viitorul este pro-viață”, organizat sâmbătă, 25 martie, în România și în Republica Moldova. “Marșul este dedicat prețuirii și ocrotirii vieții copiilor, încă din momentul concepției. Scopul acestuia este creșterea gradului de conștientizare a societății cu privire la umanitatea deplină a copiilor nenăscuți și la necesitatea de a sprijini femeile care se confruntă cu greutăți în perioada sarcinii, pentru ca ele să-și poată naște copiii cu încredere și în siguranță. Marșul pentru viață a fost organizat pentru prima dată acum 50 de ani în SUA. Apoi, de-a lungul timpului, au avut loc marșuri pentru viață în majoritatea statelor din Europa și din America”, precizează inițiatorii.

Marș pentru viață și la Târnăveni

Anul acesta, în țara noastră Marșul pentru viață se află la cea de-a XIII-a ediție națională. Printre localitățile unde se desfășoară Marșul pentru viață se numără și municipiul Târnăveni.

Vineri, 24 martie, începând cu ora 12, Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia și Protopopiatul Ortodox Târnăveni organizează Marșul pentru viață. Întâlnirea participanților este la Biserica Înălțarea Sf. Cruci, după care aceștia se vor îndrepta spre Biserica Sf. Treime, unde vor rosti o rugăciune, iar școlile vor prezenta un scurt moment artistic.

B.V.

Lasă un comentariu