ASF: Prețul polițelor RCA nu va crește în urma falimentului Euroins

Distribuie pe:

Prețul polițelor RCA nu o să crească în urma falimentului Euroins pentru că deja sunt luate măsuri astfel încât tarifele practicate de către asigurători să rămână în piață cele din 2022, a declarat, luni, președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, la ieșirea de la audierile din comisiile reunite de specialitate din Senat.

“Prețul polițelor nu o să crească în urma acestui faliment pentru că deja luăm niște măsuri cu privire la proiectul de Hotărâre de Guvern pe care l-am înaintat Ministerului de Finanțe astfel încât tarifele practicate de către asigurători, nu tarifele de referință, să rămână în piață cele din 2022. Deci efectul pe următoarele 6 luni până când dispare efectul ieșirii Euroins din piață se dispersează la celelalte companii”, a spus Nicu Marcu.

Întrebat dacă Fondul de Garantare a Asiguraților va avea banii disponibili pentru plata tuturor celor care au suferit în urma situației de la Euroins, Nicu Marcu a răspuns afirmativ.

“Fondul de Garantare a fost constituit să aibă bani. Are resursele necesare pe care poate să le abordeze astfel încât să aibă bani să plătească toate despăgubirile pentru cei care sunt păgubiți în urma companiei Euroins2, a declarat Nicu Macru. (Agerpres)

Lasă un comentariu