Artista, respectul și... disciplina

Distribuie pe:

* “Ileana Sărăroiu, știa să cânte pentru fiecare și e mare lucru să-ți faci un repertoriu atât de vast. Cânta și romanțe. Cânta orice. Avea darul de a captiva pe toată lumea. Eu zic că fata asta a avut atâta forță - era descurcăreață din cale afară - încât nu avea nevoie de ajutorul nimănui ca să se lanseze. Era o cântăreață completă. După Mia Braia, Ileana Sărăroiu s-a apropiat foarte mult de perfecțiune în interpretarea romanței”, susținea îndrăgitul cântăreț Ion Dolănescu. Soțul artistei era Mircea Câmpeanu despre care spune: “Să dea Dumnezeu ca toate femeile să aibă un bărbat ca al meu”. Acesta relatează despre moartea soției Ileana Sărăroiu: “Am ajuns la nuntă unde a cântat o oră încontinuu. A făcut pauză, iar la al doilea program a cântat trei cântece și s-a uitat la mine neobișnuit. S-a apropiat de unul dintre muzicanți, l-a luat de gât și i-a spus: «Ține-mă, că am să cad». Și a căzut. Am luat-o în brațe, a venit urgent un doctor, dar acesta nu a mai putut face nimic; a murit în brațele mele”. Maria Ciobanu, prietena bună a Ilenei Sărăroiu, a primit vestea ca un trăsnet, țipând de durere. După doi ani de zile de la moartea prietenei bune, s-a căsătorit cu soțul acesteia Mircea Câmpeanu, fără ca înainte de moartea artistei să fi fost ceva legături intime între ei”.

Ileana Sărăroiu (1936-1979), cântăreață de muzică populară care abordează și alte genuri muzicale : romanță, muzică ușoară și cântece de petrecere. Supranumită “Crizantema de aur a muzicii românești”. A urca pentru prima dată pe scenă în Târgoviște la vârsta de 14 ani. A participat la foarte multe turnee în țară și străinătate primind premii, trofee și multe diplome. Moare la 43 de ani pe scena de la Călărași cântând ultimul cântec: “O bătrână într-o gară”. A fost înmormântată în Cimitirul Sf. Vineri din București.

***

* “Respectul pentru altul sau politețea constă în a părea că uiți de tine pentru ceilalți...o politețe delicată, o purtare frumoasă pornește din inimă și dintr-un mare sentiment de demnitate personală.”

Honore de Balzac (1799-1850), romancier, critic literar, și scriitor francez. El este considerat unul dintre cei mai mari scriitori francezi în domeniul romanului realist, romanului psihologic și a romanului fantastic. A creat un adevărat monument “Comedia umană”, ciclu în a cărui componență intră 95 de lucrări: nuvele, romane, eseuri. Are și 48 de lucrări dar, neterminate.

***

* “În Uniunea Europeană există, să zicem, un fel de disciplină; tot felul de legi, mai bune sau mai rele. Depinde de tradiția fiecărei țări. Sunt însă unele legi împotriva și a oamenilor, dar și a Bunului Dumnezeu. Se vorbește mult de protecția copiilor, de drepturile copiilor. Totuși, Sfânta Scriptură spune, fără a greși, referitor la această lege: “Nu cruța copilul de mustrare, căci dacă îl vei lovi cu nuiaua nu va muri.” (Pilde 23, 3) “Lovindu-l cu nuiaua, îl scoți din locuința morților.” (Pilde 23, 13) Într-un ziar am găsit doi părinți americani care făceau greva foamei împotriva propriilor copii, de 10 și respectiv 12 ani. Aceștia nu-și tăiau unghiile, nu se spălau, nu învățau, nu își aranjau camerele, și mai mult decât atât, își terorizau părinții spunând că nu au ce să le facă pentru că legea este de partea lor și dacă nu-i lasă în pace îi vor reclama la protecția copilului, care știu că în USA este foarte strictă. Oare acestea sunt folositoare, sunt ziditoare pentru creșterea copiilor?

P.S. I Petru cap. 3, vers. 10-11: “Cel ce voiește să iubească viața și să vadă zile bune să-și oprească limba de la rău și buzele tale să nu grăiască vicleșug. Să se ferească de rău și să facă bine; să caute pacea și s-o urmeze.”

Cu dragoste creștină, părintele Ilie

Lasă un comentariu