În această primăvară vor fi împădurite 156 de hectare în județul Mureș

Distribuie pe:

Romsilva plantează circa 20 de milioane de puieți forestieri și regenerează peste 9.000 mii de hectare fond forestier proprietatea publică a statului, în campania de împăduriri de primăvară, informează Regia Națională a Pădurilor într-un comunicat dat publicității. Din acestea, pe 6.766 hectare vor fi efectuate regenerări naturale, iar pe 2.877 hectare, regenerări artificiale, prin lucrări de împăduriri, din care 156 de hectare în județul Mureș.

Campania de împăduriri de primăvară coincide, parțial, cu Luna Plantării Arborilor, marcată anual, între 15 martie și 15 aprilie.

Programul anual de regenerare a fondului forestier de stat administrat de Regia Națională a Pădurilor - Romsilva, in cele doua campanii de împăduriri - de primăvară și de toamnă - prevede, pentru acest an, regenerarea a 13.126 de hectare fond forestier, pentru toate lucrările fiind alocat un buget de 220,4 milioane de lei.

În ultimii cinci ani, Romsilva a regenerat 72.545 hectare din fondul forestier proprietatea publică a statului, plantând 132,9 milioane de puieți forestieri.

Regia administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, asigurând servicii silvice pentru aproximativ un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și 12 herghelii de stat.

Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% dețin certificarea managementului forestier în standard internațional, precizează reprezentanții Romsilva. (I.S.)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu