Rătăciți prin “absurdistan” Ce să mai pricepi din traiectoria tot mai anapoda, din fake-news-urile și demența acestei lumi?

Distribuie pe:

După aberațiile “corectitudinii politice” și ideologiile de gen ale “progresismului”, opozabile firescului naturii umane, care se căznesc să înlocuiască mama și tata, cu părinte 1 și părinte 2; după ce un alt “om de tip nou”, din sorgintea comunistoidului, se luptă cu proprii demoni și demolează statui care reprezintă repere ale realității, adevărului și istoriei, dar care nu-i convin întrucât nu sunt pe măsura capacității sale intelectuale și de înțelegere adecvată a lumii și a vieții, astfel, iaca, ne-am trezit într-un deplin “absurdistan”, fără vreo morală, etică, realism sau măcar banal bun simț.

Niște aberanți și-au propus să șteargă cu buretele realitatea și, aburcați în leadership-ul pământesc, pe diferite niveluri, se cred dumnezei și construiesc de zor o lume a contrafacerilor, a hazardului, a propriei lor alienări, a prostiei transmise contagios. Par a fi pretutindeni...

Asta mi-a venit în minte văzând decizia UEFA și FARE (gruparea împotriva discriminării în fotbalul european) care, conform anunțului făcut de Federația ungară de fotbal, permit utilizarea hărții Ungariei Mari la meciurile echipei naționale. Întreb, cum să permiți promovarea revizionismului prin sport și fotbal, pretextând că nu reprezintă o problemă discriminatorie, în ce temei normativ?

Păi dacă, prin similitudine, se acceptă promovarea Ungariei Mari la nivelul sportului din Uniunea Europeană, de ce nu ar fi la fel de îndreptățit Vladimir Putin să aspire la refacerea URSS, fiindcă tot de revizionism teritorial e vorba, tot de ignorarea tratatelor internaționale și a realităților istorice, de batjocură și tiranie.

De ce nu am promova și noi harta României Mari care, într-un anume context istoric, este compusă și dintr-o bună parte a teritoriului actual al Ungariei dar și a altor state vecine?! De ce nu ar face la fel și celelalte state, foste imperii, și astfel să ne întoarcem în perioada conflictelor brutale, sângeroase, pentru dominație și putere, soldate de-a lungul vremii cu miliarde de victime, oameni nevinovați?

S-a văzut, în ultimii ani, cum banii au cumpărat “orbirea” decidenților, situați și la niveluri înalte în sport. Democrația, ca și orice altă formă de guvernare socială, are limitele sale, prin raportare la trufie, corupție și prostie. Dincolo chiar de orice ideologie, banul rămâne ochiul dracului și cumpără influențe la orice nivel. Însă, mai presus de toate, șade vinovată pasivitatea, apatia, lipsa de reacție a celor mulți, “muți” și simpli, care vor avea de suferit cei dintâi, atunci când natura, normalitatea, firescul și istoria acestei lumi vor fi rescrise aberant de niște pasageri prin funcții de decizie importante.

România nu poate rămâne în expectativă, ci trebuie să reacționeze de urgență și să protesteze la UEFA, solicitând anularea respectivei decizii absurde, altminteri aceasta va stârni neavenite conflictualități în competițiile sportive la care Ungaria va utiliza simbolistica Ungariei Mari. Și poate fi doar începutul...

Marius Pașcan

Lasă un comentariu