Ingrediente:
1 cană morcov ras
1 cană măr ras
1 cană zahăr
1 cană ulei
100 g stafide
3 căni faină cernută
zeamă și coajă de la o portocală
1-2 lingurițe scorțișoară
1 plic praf de copt
esență de rom
Mod de preparare
Amestecăm uleiul cu zahărul, apoi adaug pe rând morcovul, mărul, scorțișoară, sucul de portocală, coajă rasă a acesteia, faină cernută și amestecată cu praful de copt, la sfârșit stafidele și esența de rom.
Pregătim o tavă, nu prea mare (aprox 20×40 cm), o ungem cu ulei și o tapetăm bine cu făină și turnăm compoziția omogenizată bine.
Tava merge în cuptorul încins, la o temperatură potrivită, astfel încât să nu se ardă, unde va petrece între 45-60 min. Testați cu o scobitoare pentru a vedea dacă este coaptă.
După coacerea prăjiturii noastre parfumate, o lăsați să se răcească bine înainte să o porționați și să o pudrați cu zahăr.
Poftă bună!
(Sursa: sfatulparintilor.ro)