Prăjitură cu morcov și mere

Distribuie pe:

Ingrediente:

1 cană morcov ras

1 cană măr ras

1 cană zahăr

1 cană ulei

100 g stafide

3 căni faină cernută

zeamă și coajă de la o portocală

1-2 lingurițe scorțișoară

1 plic praf de copt

esență de rom

Mod de preparare

Amestecăm uleiul cu zahărul, apoi adaug pe rând morcovul, mărul, scorțișoară, sucul de portocală, coajă rasă a acesteia, faină cernută și amestecată cu praful de copt, la sfârșit stafidele și esența de rom.

Pregătim o tavă, nu prea mare (aprox 20×40 cm), o ungem cu ulei și o tapetăm bine cu făină și turnăm compoziția omogenizată bine.

Tava merge în cuptorul încins, la o temperatură potrivită, astfel încât să nu se ardă, unde va petrece între 45-60 min. Testați cu o scobitoare pentru a vedea dacă este coaptă.

După coacerea prăjiturii noastre parfumate, o lăsați să se răcească bine înainte să o porționați și să o pudrați cu zahăr.

Poftă bună!

(Sursa: sfatulparintilor.ro)

Lasă un comentariu