Rândunelele, cel mai eficient “insecticid”!

Distribuie pe:

A venit primăvara, rândunelele se întorc, iar noi ar trebui să ne bucurăm dacă se cuibăresc sub streașina noastră, deoarece aduc noroc.

“Cântăresc aproximativ 20 de grame, dar au parcurs mai mult de 5.000 km în zbor. Au trecut deșertul Sahara, au zburat peste mări și țări fără să se poată odihni. Au luptat împotriva furtunilor și a vânturilor, au făcut ceva extraordinar.

Și toate acestea ca să vină și să se reproducă chiar în acel colț al casei noastre, sub acoperiș. O singură rândunică poate consuma până la 850 de muște și țânțari pe zi. Dacă am avea norocul de a găzdui un cuib al acestei specii în mediul nostru familial, cuplul singur ar putea elimina aproximativ 1.700 de muște și țânțari pe zi. Nu există insecticid mai eficient și mai ecologic decât rândunelele!

Nu le goniți când le vedeți la geam și veți scăpa definitiv, pe timpul verii, de muște, greieri și țânțari. Le veți mulțumi, vă vor mulțumi că le-ați găzduit și poate, cu puțin noroc, vor reveni și la anul, ca să vă bucure cu triluri melodioase și să vă facă serile de vară mai liniștite și cu mai puține ciupituri și înțepături pe piele. Să le facem să se simtă binevenite, dacă ne-au ales”, ne îndeamnă site-ul curiozitati.org.

Apariția rândunelelor este de obicei considerată ca fiind un semn bun. O credință larg răspândită este că o pereche de rândunele care cuibăresc într-o casă aduce noroc, iar oamenii din China chiar au construit suporturi orizontale în casele lor pentru a încuraja rândunelele să cuibărească.

În schimb, uciderea unei rândunele sau distrugerea cuibului ei aduce nenorociri: vacile produc lapte sângeros sau deloc, trăsnetul lovește casa sau chiar boala și moartea se pot apropia de acea familie...

Lucreția Pop

Lasă un comentariu