Concert caritabil, la Luduș

Distribuie pe:

La întrebarea “Cum să celebrăm Învierea lui Iisus Hristos, cea mai mare sărbătoare a creștinătății?”, un ierarh a dat următorul răspuns: “Hristos a înviat! Slăviți-l!”

Pentru cântărețul bisericesc Mihai Poșteanu, din Luduș, modalitatea cea mai potrivită pentru slăvirea lui Iisus Hristos ar fi în timpul Postului Sfintelor Paști (27 februarie-15 aprilie 2023), rugăciunea, postul și organizarea de concerte caritabile de muzică sacră.

Și-a contactat prietenii din Protopopiatul ortodox al Ludușului și din alte protopopiate transilvane. Împreună au ales pricesne și alte cântece religioase pentru nouă concerte, cu intenția ca fiecare spectacol să aibă o durată de cel puțin două ore. Locațiile au rămas la latitudinea cucernicilor preoți parohi. Suportul financiar a fost asigurat de câțiva oameni de afaceri generoși. Parteneri au acceptat să le fie Radio România Tg. Mureș, Ardeal TV, Radio Delta Ocna Mureș, Semtest BVN și Asociația Culturală “Elements” Târgu Mureș.

Artiștii interpreți și preoții parohi au hotărât ca donațiile oferite de localnicii enoriași participanți la concertele caritabile din acest an să fie donate unei familii sărace al cărei băiețel se află internat la un spital din Turcia.

Al patrulea concert caritabil susținut de echipa coordonată de Mihai Poșteanu a avut loc în Biserica “Sfântul Ierarh Nicolae”, din Luduș, unde domnia sa este, de câțiva ani buni, cântăreț bisericesc.

Salutul de început a fost rostit de părintele paroh Mihai Vasile Cercel, care i-a îndemnat pe toți cei prezenți în biserică să înalțe împreună rugăciunea “Tatăl Nostru”.

Pe întinderea a două ore și jumătate, Iisus Hristos a fost slăvit, prin concertul caritabil BLÂNDUL PĂSTOR, susținut de soliștii vocali Alexandra Togănel, Anca Manoilă, Teodora Suciu, Alfred Garduli, Mădălina Rus, Alexandra Beldean Dan, Felicia Șoș, Alina Ceucea, Iulia Bucur, Rareș Măcinică, surorile Suzana și Daciana Vlad, veniți din Maramureș, Bistrița-Năsăud, Târgu Mureș, Iernut și din alte localități, de grupul vocal al copiilor din comuna Ațintiș, cu toții prezentați de îndrăgitul actor Rudy

Moca, ale cărui intervenții s-au constituit în emoționante file de creație literară. Toți interpreții au primit în dar de la părintele paroh Mihai Vasile Cercel icoane și buchete de flori.

Concertul s-a încheiat cu două cântece patriotice și cu imnul-rugăciune înălțat, în Sfânta Zi de Bunavestire, Sfintei Fecioare Maria Născătoare de Dumnezeu: “Nu ne lăsa, Măicuță, să pierim pe cale!”

Cuvintele de mulțumire au fost rostite cu vocea innobilată de puternice emoții de către părintele Cercel, în calitate de gazdă, și de Mihai Poșteanu, cântărețul mulțumit că i se îndeplinește un proiect cultural la care lucrează de foarte mulți ani.

La Luduș e timpul în care doar prin biserici se mai face cultură pentru adulți.

Mircea Gheborean

Lasă un comentariu