Tinerii din municipiul Târnăveni au participat la Marșul pentru Viață

Distribuie pe:

La sfârșitul săptămânii trecute, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, s-a desfășurat Marșul pentru Viață în municipiul Târnăveni. Evenimentul, intitulat anul acesta “Viitorul este pro-viață”, a fost organizat prin grija părintelui protopop Sergiu Dumitru, în colaborare cu școlile din localitate și cu sprijinul parohiilor din protopopiat și al Primăriei municipiului Târnăveni.

Începând cu ora 12, un număr mare de elevi, alături de preoți și cadre didactice, s-au întâlnit în fața bisericii “Înălțarea Sfintei Cruci”. Apoi, într-o atmosferă veselă, s-au îndreptat spre biserica “Sfânta Treime”, unde s-au rugat împreună. În continuare, a fost rostit un cuvânt despre importanța darului vieții, după care elevii tuturor unităților de învățământ au prezentat câte un scurt moment artistic.

La final, tinerii au aprins candele, pe care le-au așezat în fața bisericii, în formă de cruce. Lumina este simbolul Vieții, iar crucea reprezintă biruința Vieții asupra morții, purtându-ne pașii spre sărbătoarea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, Dătătorul de Viață.

Natalia Filip

Lasă un comentariu