Simularea examenului de Bacalaureat

Distribuie pe:

În acest an școlar, simularea probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat a început luni, 27 martie cu proba la Limba și literatura română. Ieri, 28 martie, a avut loc proba obligatorie a profilului, iar astăzi, 29 martie, se desfășoară la alegerea profilului și specializării.

Elevii din partea minorităților naționale vor susține joi, 30 martie, proba scrisă la limba și literatura maternă. Rezultate vor fi comunicate pe 6 aprilie.

Rezultatele obținute de elevi la simularea examenului național de Bacalaureat, în anul școlar 2022-2023 sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

În județul Mureș s-au înscris la simularea examenului de Bacalaureat 3636 de elevi, declara, pentru “Cuvântul liber”, prof. Irimie-Matei Camelia, inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație și purtător de cuvânt la Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

L.B.

Lasă un comentariu