Dora, robotul de recrutare, ajunge la 1 milion de interviuri - Adaptarea recrutorilor la noile tehnologii

Distribuie pe:

Interlocutor: Călin Ștefănescu - director general și cofondator Dora și Happy Recruiter

În încercarea de a simplifica și eficientiza procesul de recrutare pentru companii și candidați, Dora, robotul de recrutare, dezvoltat de o echipă de experți, este o unealtă de asistență pentru recrutori, care automatizează anumite sarcini și ușurează munca acestora. Algoritmii avansați analizează datele candidaților și efectuează interviuri de selecție inițială, identificându-i pe cei calificați pentru a fi intervievați ulterior de către recrutori. Această automatizare permite recrutorilor să se concentreze pe cei mai promițători candidați, economisind timp în procesul de recrutare. Dora a ajuns la impresionanta cifră de 1 milion de interviuri.

- S-a eliminat componenta umană?

- Nu. Este important de subliniat că Dora este o unealtă pentru recrutori și are nevoie de supraveghere umană în procesul de recrutare. De asemenea, este necesară o adaptare a recrutorilor la noile tehnologii. Cei care vor învăța să le folosească la capacitatea reală vor avea rezultate spectaculoase. Dora revoluționează modul în care abordăm recrutarea. Suntem încântați să sărbătorim acest moment și să continuăm să inovăm și să îmbunătățim procesul de recrutare, atât pentru recrutori, cât și pentru candidați.”

- În ce state a fost aplicată noua tehnologie?

- Dora a fost deja adoptată de mai multe companii din România, Belgia, Olanda, Germania și Franța, cu feedback pozitiv, atât de la recrutori, cât și de la candidați. Cu algoritmii săi avansați și angajamentul său pentru eficiență, Dora este pregătită să devină un instrument valoros pentru companiile care caută să simplifice procesul de recrutare. Este disponibilă pe mai multe platforme online, inclusiv rețele sociale, job board-uri și platforme de anunțuri. Imită comportamentul uman și discută cu fiecare candidat în parte, evaluând dacă aceștia îndeplinesc cerințele postului și pregătind listele scurte de candidați pentru recrutori. Foarte important este că atunci când un candidat nu este compatibil cu cerințele impuse de angajatori, Dora oferă alte joburi care i s-ar potrivi candidatului.

Datorită capacității sale de a comunica cu mii de candidați simultan, Dora a descoperit că majoritatea candidaților petrec doar 2,9 secunde citind aproximativ 7 cuvinte înainte de a da click pe postul vacant, iar 97% dintre ei citesc doar titlurile. De asemenea, Dora a identificat că 62% dintre candidați sunt disponibili pentru interviuri după ora 5 PM și în weekend. Durata medie a unei discuții - pre-interviu cu Dora este de 5 minute și 23 de secunde.

- Pentru ce meserii au fost realizate pre-interviurile?

- Dora a realizat pre-interviuri pentru Operator Call Center, Verificator de numerar, Dispecer, Ofițer de achiziții publice, Coordonator vânzări, Șofer, Agent de distribuție, Supraveghetor producție, Operator producție, Lucrător comercial, Sudor, Electrician, Instalator. Dora alege candidați, comunică cu fiecare în parte și le adresează întrebări pentru a alege cei mai buni oameni. Persoanele intervievate de Dora susțin că a fost o experiență inedită, au avut feedback după interviu primit rapid și că au avut posibilitatea de a interveni oricând și oriunde.

Dora oferă acces la oportunități de angajare unei baze extinse de candidați, eliminând orice barieră (gen, etnie, locație etc.). Instrumentele oferite de Dora asigură un proces de recrutare fără discriminări.

L.B.

Lasă un comentariu