Inaugurarea curselor aeriene Târgu Mureș - București

Distribuie pe:

Inaugurarea oficială a curselor aeriene pe ruta Târgu Mureș - București a avut loc marți seara, la ora 20.35, ora la care a aterizat aeronava care a adus pasagerii de pe Aeroportul Otopeni. Pasagerii cursei au fost întâmpinați, la coborâre, cu pâine și sare. La manifestare au participat reprezentanții companiei AirConnect, cea care efectuează zborurile pe această rută, printre care și unul dintre acționarii acesteia, omul de afaceri târgumureșean Cosmin Pop, precum și oficialități din administrația publică locală.

Președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc, a declarat, cu această ocazie, că “acesta este un alt pas important pentru regiunea noastră, deoarece ne permite să ajungem în capitala țării și să ne întoarcem la Târgu Mureș în aceeași zi”.

Directorul Aeroportului “Transilvania” Târgu Mureș, Peter Andrei, a declarat în urma evenimentului că “pe un vânt rece dar cu multă căldură, am avut plăcerea să marcăm evenimentul privind Lansarea rutei Târgu Mureș - București. Atât partenerii noștri de la AirConnect, cât și pasagerii care au zburat la Aeroportul Transilvania au fost primiți ardelenește, cu pâine și sare. Nu au lipsit tortul, șampania și multă voie bună. Ne dorim un parteneriat de durată, cât mai multe curse și, desigur, pe viitor, o gamă variată de destinații. Așa că, mult dorita conectare cu capitala României a fost realizată și pe cale aeriană cu plecare de la Aeroportul Transilvania. Vă așteptăm la zbor”.

La coborârea din aeronava care a revenit marți seara din București, unul dintre fondatorii companiei, omul de afaceri târgumureșean Cosmin Pop, a declarat, la cald, pentru punctul.ro, că: “am zburat de dimineață spre București. Atmosfera din avion a fost senzațională. Ne-am dus 18 și ne-am întors 20. Au fost antreprenori mulți, medici, avocați. Am discutat cu ei. Ne-am despărțit în ușa Otopeniului azi dimineață dându-ne rămas bun și urându-ne spor la lucru și ne-am dat întâlnire la cursa de seară. Punctul de influență asupra bunăstării și a prosperității noastre rămâne capitala țării. Eu cred că Târgu Mureșul are nevoie de ea, și-o dorește și o merită”.

Cursele vor avea loc în fiecare săptămână, în zilele de marți și joi, astfel: Otopeni (OTP) - Târgu Mureș (TGM) (aterizare TGM ora 07.00), TGM - OTP (decolare TGN ora 07.30); OTP - TGM (aterizare TGM 20.35), TGM - OTP (decolare TGM ora 21.05). Aeronavele companiei sunt de tip ATR 72-600 care oferă o accesibilitate sporită pe aeroporturile mai mici și costuri de operare mai reduse decât orice altă categorie de aeronave. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu