Acțiuni social-filantropice și în județul Mureș, “Pe calea Învierii, mai aproape de semeni”

Distribuie pe:

Postul Mare este perioada primenirii noastre sufletești și a renașterii duhovnicești, când stăm mai mult să reflectăm la propria persoană, la darurile și virtuțile cu care ne-a înzestrat Dumnezeu, la nevoile și suferințele celor de lângă noi, deoarece în ei se reflectă înseși suferințele Mântuitorului Iisus Hristos, Cel Care S-a răstignit pentru noi și pentru iertarea păcatelor noastre. Hristos Se află pretutindeni - Se poate ascunde în orice om sărman, copil orfan, bătrân aflat în singurătate sau abandonat, femeie sau mamă văduvă sau sub chipul bolnavului neputincios. Hristos Se află acolo unde ne așteptăm mai puțin, iar dacă trecem nepăsători pe lângă mâna întinsă care ne cere ajutorul, s-ar putea să trecem pe lângă mâna lui Hristos, Care ne cere atât de puțin, spre a ne oferi totul. De altfel, milostenia izvorăște din smerenie, ascultare și dragoste și are puterea de a duce la iertarea păcatelor, de a întoarce sufletul de la moarte și de a-l face moștenitor al Împărăției Cerurilor.

În virtutea acestor principii, la începutul acestei săptămâni, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei, prin Structura de tineret pentru județul Mureș, coordonată de părintele Silviu Jimborean, Inspector de tineret pentru județul Mureș, și Structura Social-Misionară pentru județul Mureș, coordonată de părintele Mihai Dumitrescu, Inspector social în județul Mureș, în colaborare cu Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, filiala Târgu-Mureș, au organizat acțiunea social-filantropică intitulată “Pe calea Învierii, mai aproape de semeni”.

În acest sens, au fost distribuite daruri către 60 de familii din zece localități aflate în cuprinsul protopopiatului Târgu-Mureș: Lăureni, Moșuni, Veța, Beu, Miercurea Nirajului, Șardul Nirajului, Berghia, Ernei, Curteni, Sângeorgiu de Mureș. Obiectele vestimentare, jucăriile, produsele alimentare și de igienă au adus multe zâmbete pe chipurile beneficiarilor, copii, părinți și bunici deopotrivă, care i-au răsplătit pe preoții vizitatori cu îmbrățișări sincere și cu promisiunea cultivării credinței în Hristos și a valorilor moral-creștine în viața lor.

Acțiunea “Pe calea Învierii, mai aproape de semeni” urmărește cultivarea solidarității, sprijinirea persoanelor vulnerabile sau defavorizate și reducerea abandonului școlar în comunitățile marginalizate din județul Mureș. Pentru că orice faptă bună implică participarea unor oameni cu suflet mare și dragoste față de Dumnezeu și față de aproapele, aducem alese mulțumiri tuturor celor care au contribuit la împărtășirea de speranță și bucurie, după cum urmează: donatorilor principali - frații români din diaspora, care formează frumoasa comunitate a Bisericii Ortodoxă Române “Izvorul Tămăduirii” Bolzano, Italia, păstorită de părintele Lucian Milășan și de doamna preoteasă Daniela Milășan, care, aflați la mii de kilometri depărtare, se îngrijesc de cei rămași în țară, cu mai puține posibilități materiale, dar cu multă speranță, recunoștință, dragoste și bucuria neuitării; familiei Dragoș Nicoară și prof. Carmen Nicoară, doamnei Anca Stupariu, domnului Emanuel Beldean, precum și tuturor sponsorilor și binefăcătorilor, informează Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba-Iuliei.

Lasă un comentariu