Târgu Mureș: “Nuanțe ale naturii”, la Muzeul de Etnografie și Artă Populară

Distribuie pe:

Fundația Casa Tradițiilor Ardelenești, în parteneriat cu Muzeul Județean Mureș, vă invită marți, 4 aprilie, începând cu ora 17.00, la deschiderea expoziției “Nuanțe ale naturii”, care se va desfășura în sălile de expunere temporară din Palatul Toldalagi, sediul Secției de Etnografie și Artă Populară. Gazdele evenimentului de deschidere vor fi Etelka Pall, artist popular, și Emese Virginas-Tar, muzeograf la Secția de Etnografie și Artă Populară a Muzeului Județean Mureș. Vernisajul va fi completat de concertul de țitere susținut de formația Fagyongy. Locație: Palatul Toldalagi, sediul Secției de Etnografie și Artă Populară (Piața Trandafirilor 11). Perioada de vizitare: 4 aprilie - 4 iunie 2023.

Expoziția a fost creată de doi artiști, care cunosc tainele torsului lânii, utilizând lână vopsită cu plante tincturiale: împletitoarea din nuiele, artistul popular Ilona Kozama, și țesătoarea, vopsitoarea cu plante tincturiale, artistul popular Etelka Pall.

Expoziția poate fi vizitată până pe 4 iunie 2023, în Palatul Toldalagi, Piața Trandafirilor nr. 11, de marți până vineri, între orele 9.00 și 16.00, sâmbătă, între orele 9.00 și 14.00, duminică, între orele 9.00-13.30. Intrarea la vernisaj este liberă. Tarif de vizitare: 15 lei - adulți, 7 lei - pensionari și 3 lei - elevi și studenți.

Lasă un comentariu