Specie nouă de orhidee, descoperită în Japonia

Distribuie pe:

O nouă specie de orhidee, ale cărei flori au petale delicate în nuanțe de roz și alb asemănătoare unor obiecte din sticlă, a fost descoperită de oamenii de știință din Japonia, informează AFP.

În pofida prezenței sale în parcurile și grădinile din Japonia, cercetătorii de la Universitatea Kobe au avut nevoie de 10 ani pentru a confirma că această plantă - Spiranthes hachijoensis, denumită uneori și “codițele doamnelor” datorită asemănării sale cu cozile de păr - era de fapt o specie până acum necunoscută.

“A fost o surpriză să descoperim o nouă specie din familia Spiranthes, care este atât de comună încât o putem vedea în parcuri, grădini și printre florile din ghivece”, a declarat joi, Kenji Suetsugu, principalul autor al studiului. Descoperirea a fost anunțată săptămâna trecută în revista Journal of Plant Research și orhideea a primit denumirea “Spiranthes hachijoensis”, întrucât numeroase exemplare au fost găsite pe insula Hachijojima, aflată în largul coastelor prefecturii Tokyo. (Agerpres)

Lasă un comentariu