La sediul Instituției Prefectului - județul Mureș, Ședință de lucru pentru prevenirea traficului de persoane

Distribuie pe:

Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane evaluează și monitorizează, la nivel național, activitatea desfășurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, îndeplinind rolul de raportor național.

În cursul săptămânii trecute, la ședința de lucru organizată la sediul Instituției Prefectului - județul Mureș s-au reunit partenerii instituționali implicați în activitățile de prevenire și asistență a victimelor traficului de persoane. În cadrul acesteia s-au adus în atenție datele statistice înregistrate de A.N.I.T.P. în anul 2022, dar și Campania Națională “Siguranța ta nu e o joacă”, lansată recent, cu discutarea obiectivelor acesteia și grupurile țintă avute în vedere.

Cei prezenți la întâlnirea de lucru au primit “Îndrumarul privind modul de interacțiune cu persoanele vulnerabile la exploatare” și câte un exemplar din Manualul și caietul pentru elevi, realizate în cadrul Proiectului “Educație pentru siguranță”. Acestea au fost puse la dispoziție de Fundația Comunitară Mureș și vor fi promovate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Mureș, pentru a fi la îndemâna cadrelor didactice care doresc să abordeze subiecte legate de siguranța copiilor, unul dintre ele fiind și cel al prevenirii racolării acestora de către traficanții de minori.

“Mulțumim pentru participare partenerilor locali și pentru dorința de a se implica și în acest an în activitățile structurii noastre”, spunea comisar șef de poliție ZAHARIA Cristina Gabriela, coordonator al Centrului Regional Tg. Mureș al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

L.B.

Lasă un comentariu