Papa Francisc a dăruit relicve din Sfânta Cruce pentru încoronarea Regelui Charles al III-lea

Distribuie pe:

În fruntea procesiunii ocazionate de încoronarea regelui Charles al III-lea se va afla o cruce care include relicve religioase dăruite monarhului britanic de papa Francisc, informează DPA. Două fragmente din Crucea Sfântă - despre care se presupune că a fost crucea pe care a fost răstignit Isus - i-au fost dăruite lui Charles de papa Francisc pentru a marca evenimentul regal.

Micile fragmente au fost încorporate în Crucea de Wales, care va fi purtată, prin fața a milioane de privitori, către abația Westminster, în timpul procesiunii programate la Londra, pe 6 mai.

Ambele fragmente au forma unor cruci - una de 1 centimetru, iar cealaltă de 5 milimetri - și sunt montate în crucea din argint de dimensiuni mai mari, în spatele unui cristal de culoare roz și pot fi văzute doar de la mică distanță.

Crucea de Wales va fi binecuvântată miercuri de arhiepiscopul de Wales, Andrew John, în cadrul unei slujbe oficiate la Holy Trinity Church din North Wale, după care va fi transportată la Londra.

După procesiune, crucea va fi folosită atât de biserica anglicană, cât și de cea catolică din Țara Galilor.

Confecționată dintr-un lingou de argint reciclat furnizat de Monetăria Regală în Llantrisant, South Wales, Crucea de Wales include, de asemenea, o tijă din cherestea galeză și un suport din ardezie galeză. (Agerpres)

Lasă un comentariu