Papa Francisc, apel la încetarea violențelor și la revenirea la dialog în Sudan / SUA și-au evacuat ambasada de la Khartoum printr-o operațiune derulată cu ajutorul elicopterelor, fiind urmate duminică de Franța

Distribuie pe:

Papa Francisc a făcut apel duminică la încetarea violențelor și la revenirea la dialog în Sudan, țară în care din 15 aprilie au loc confruntări între armată și gruparea paramilitară Forțele de Sprijin Rapid (FSR), relatează Agerpres conform EFE și AFP.

“Din nefericire, situația rămâne gravă în Sudan, de aceea îmi reînnoiesc apelul ca violențele să înceteze cât mai curând posibil și să se reia calea dialogului”, a spus suveranul pontif în cadrul tradiționalei rugăciuni duminicale din Piața Sfântul Petru.

“Îi invit pe toți să se roage pentru frații și surorile noastre din Sudan”, a adăugat el.

Papa a făcut deja mai multe apeluri pentru încetarea violențelor în această țară despre care a spus că “a suferit atât de mult”.

Statele Unite și-au evacuat ambasada de la Khartoum printr-o operațiune derulată cu ajutorul elicopterelor, fiind urmate duminică de Franța, în timp ce luptele dintre armata regulată și paramilitari fac ravagii de mai bine de o săptămână în Sudan.

Țara a suferit de asemenea o pană de internet “aproape totală”, a anunțat duminică NetBlocks, o organizație cu sediul la Londra care monitorizează accesul la internet în întreaga lume.

Violențele, care au izbucnit pe 15 aprilie, la Khartoum și în regiunea Darfur (vest), s-au soldat cu sute de morți și mii de răniți, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Confruntările au provocat fuga a mii de persoane și au dus la mobilizarea mai multor state pentru a-și evacua cetățenii. (Sursa foto:Twitter/Pontifex)

Lasă un comentariu