Emisiune numismatică: 90 de ani de la nașterea lui Nichita Stănescu

Distribuie pe:

Începând cu data de 24 aprilie 2023, Banca Națională a României (BNR) a lansat în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema “90 de ani de la nașterea lui Nichita Stănescu”.

Aversul monedei prezintă o mașină de scris care a aparținut poetului Nichita Stănescu și titlurile volumelor publicate de acesta, inscripția “ROMANIA” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală “10 LEI” și anul de emisiune “2023”, iar reversul prezintă portretul și semnătura lui Nichita Stănescu, o poezie scrisă de acesta și inscripția “NICHITA STANESCU 90 DE ANI DE LA NASTERE”. Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent și vor fi însoțite de broșuri de prezentare și certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză și franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc sem-năturile guvernatorului BNR și casierului central. Tirajul maxim este de 5.000

de piese, prețul de vânzare (exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate) este de 440 de lei pentru o monedă, iar lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Pentru rezervarea pieselor numismatice în vederea achiziționării puteți utiliza formularul publicat pe site-ul www.bnr.ro. În cazul în care stocul de monede destinat rezervărilor online se epuizează, BNR informează că există și posibilitatea achiziționării direct de la ghișeele sucursalelor regionale ale instituției, fără a fi necesară o rezervare în acest sens, începând cu data lansării emisiunii respective. (L.P.)

Lucreția Pop

Lasă un comentariu