Zi de sărbătoare pentru credincioșii parohiei Băița, protopopiatul Reghin

Distribuie pe:

Credincioșii parohiei Băița, protopopiatul Reghin, și-au sărbătorit ocrotitorul, pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Cu acest prilej, tinerii implicați în proiectele parohiei au fost răsplătiți cu diplome și medalii, iar vârstnicii au fost omagiați pentru meșteșugurile împărtășite celor tineri.

În preajma sărbătorilor pascale, parohia Băița a organizat mai multe evenimente care s-au înscris în tematica anului 2023 - Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice și Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești. Unul dintre aceste proiecte s-a concretizat în activitatea intitulată “Tinerețea care poate, în dialog cu bătrânețea care știe - Din înțelepciunea vârstnicilor citire”. În toată această perioadă, tinerii din grupul de cateheză al parohiei, îndrumați de preotul paroh, au încercat să le ofere vârstnicilor momente de bucurie, dăruindu-le mărțișoare confecționate de ei înșiși, felicitări care să le însenineze zilele, cruci de lemn sculptate și pictate de ei, dar și ouă pe care le-au încondeiat cu drag pentru toți bunicii.

Mai mult decât atât, în cadrul activității intitulate “Adoptă un bunic”, tinerii i-au ajutat pe bătrânii singuri în perioada sărbătorilor pascale la curățenia de primăvară și pregătirea gospodăriilor pentru praznicul Învierii Domnului. În semn de mulțumire și recunoștință, cei cu părul încărunțit de trecerea anilor le-au împărtășit copiilor din înțelepciunea lor, i-au învățat meșteșugul sculpturii, al picturii, dar și parcursul prescurilor de la o mână de făină la pâinea pentru jertfa euharistică.

Astfel, în Duminica a doua după Paști, cu prilejul hramului bisericii “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință”, preotul paroh Rusu Vasile Antoniu le-a dăruit tinerilor implicați în aceste proiecte diplome, medalii și dulciuri, iar vârstnicii și dascălii care și-au adus aportul în încercarea de conștientizare asupra neputințelor, dar și frumuseților cărunteților, au primit mici semne de apreciere pentru efortul depus. Totodată, părintele paroh a răsplătit pe toți cei implicați în Proiectul Național Catehetic “Hristos împărtășit copiilor - Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului”. Dăm slavă lui Dumnezeu pentru că ne-a pus în față exemple de viețuire care să ne ajute pe calea spre mântuire!

Preot paroh Vasile Antoniu Rusu

Lasă un comentariu