Marea Britanie: Trei ardei de persoană, să ajungă la toată lumea

Distribuie pe:

Penuriile la legume continuă în Marea Britanie, unde unele supermarketuri sunt acum în criză de ardei după un val de frig în Europa care a afectat producția, transmit luni PA Media și dpa. Vremea neobișnuit de rece în Spania, singura țară de unde supermarketurile britanice se aprovizionează cu ardei în lunile de iarnă, a încetinit procesul de creștere a acestei legume, determinând unele magazine să limiteze cantitatea de ardei pe care un client o poate cumpăra. Acestea au afirmat că lucrează strâns cu furnizorii și se așteaptă ca nivelul stocurilor să crească și să se stabilizeze în săptămânile următoare.

Supermarketurile au fost nevoite să introducă restricții la o serie de fructe și legume în acest an din cauza vremii nefavorabile din Europa și Africa, ce a dus la penurii.

Cumpărătorii au început să constate penurii la tomate în jurul datei de 20 februarie, când, spun retailerii, o combinație de vreme nefavorabilă și probleme de transport aferente în nordul Africii și Europa au cauzat probleme semnificative de aprovizionare. Penuriile s-au extins la alte produse, lăsând rafturile goale de mărfuri proaspete, precum castraveți, ardei și salată.

Magazinele Tesco, Aldi și Lidl au limitat achizițiile de ardei, tomate și castraveți la trei bucăți per persoană, iar un alt retailer, Morrisons, a impus o limită de două bucăți de tomate, castraveți, salată și ardei per client.

Problemele de producție în Maroc au început în februarie, cu temperaturi nocturne neobișnuit de scăzute care au afectat coacerea tomatelor.

Livrările dintr-o altă sursă majoră pe timp de iarnă, Spania, au fost și ele afectate de vremea rea. La acea vreme, Sindicatul național al fermierilor (NFU) a atras atenția că penuriile la anumite fructe și legume în supermarketurile britanice ar putea fi “vârful aisbergului”.

Dependența de importuri a lăsat Regatul Unit vulnerabil la “evenimente meteo șoc”, a afirmat vicepreședintele Tom Bradshaw. (Agerpres)

Lasă un comentariu