Apariții editoriale - Lebăda neagră de pe Balaton. Viktor Orbán și o obsesie asumată de ROMEO COUȚI Editura Creator, Brașov, 2023

Distribuie pe:

Această carte a fost scrisă în contextul unei situații internaționale complicate și pe fondul unor relații politice și diplomatice tensionate dintre România și Ungaria. Volumul cuprinde o serie de interviuri cu specialiști de prestigiu pe problematica maghiară, din domenii relevante (politică externă, intelligence, diplomație și mass-media) care s-au constituit in “grupul celor 12 voci”. Există și o “a 13-a voce”, cea exterioară, a autorului, detașată de analizele prezentate și care se regăsește în “Jurnal de reporter”. Încă de la început, unul dintre contributori mi-a atras atenția că o carte despre Viktor Orbán, scrisă în forma concepută de mine, este “pândită” de două pericole: fie să lase impresia unui grup restrans, dar vehement, tip “haită”, care se aruncă asupra “bietului” Viktor Orbán, fie să conducă spre ideea că “vocile” care creează textul sunt, de fapt, dirijate sau manipulate de autorul Romeo Couți. Cititorul va aprecia în ce măsură am reușit să evit aceste capcane de abordare. Lebăda neagră de pe Balaton oferă o perspectiva asupra unui subiect tot mai greu de gestionat de puterea de la București și abordat periculos de frecvent, doar în cheia intereselor și alianțelor politice de conjunctură: Transilvania.

ROMEO COUȚI

N.red. Autorul, jurnalistul clujean Romeo Couți (TVR Cluj) și-a lansat volumul la începutul acestei luni, la Diverta Lipscani, în București. Cei interesați în achiziționarea cărții pot accesa linkul: https://www.libris.ro/lebada-neagra-de-pe-balaton-romeo-couti... .

Lasă un comentariu