Performanțe ale elevilor mureșeni ,,Citind, călătoresc cu mintea și cu sufletul în lumea cărților”

Distribuie pe:

Astăzi, 29 aprilie, la Colegiul Național ,,Al. Papiu Ilarian” din Târgu Mureș, se desfășoară proba scrisă din cadrul etapei naționale a Olimpiadei Lectura ca Abilitate de Viață. La nivelul I al acestei competiții (clasele V-VI), județul nostru este reprezentat de Nagy Victor Alex, elev în clasa a VI-a A la Școala Gimnazială “Dacia”, Târgu-Mureș.

Victor are 13 ani și este pasionat de lectură, mărturisind că literatura îi permite să își dezvolte imaginația, să călătorească în lumea cărților cu mintea și cu sufletul. Participarea la o etapă națională a olimpiadei nu este o noutate pentru el. Anul trecut, Victor a făcut parte din lotul care a reprezentat județul Mureș la Olimpiada Națională de Limba și literatura română, de la Târgoviște.

“Un copil calm, dar cu trăiri interioare puternice, silitor, cu o gândire matură, Victor este talentat la literatură și are un bagaj de lectură bogat pe care reușește să îl valorifice. Preocupările sale în acest domeniu s-au concretizat, de-a lungul timpului, în mai multe premii la concursuri de creație. Desigur că încununarea acestora a adus-o calificarea la etapa națională a Olimpiadei Lectura ca Abilitate de Viață, performanță care mă bucură și pentru care îl felicit. S-a pregătit conștiincios și sper din suflet ca rezultatul probei scrise să fie unul care să-i permită participarea la proba orală, ce se va desfășura în luna mai, la Constanța”, ne spunea doamna profesoară de Limba și literatura română, Mihaela Gabriela Șanta.

B.B.

Lasă un comentariu