15 lucruri pe care nu le știai despre trandafiri

Distribuie pe:

1. Cel mai vechi trandafir din lume se află în Germania. Acesta crește pe peretele Catedralei Hildesheim de aproximativ 700 de ani.

2. Trandafirii sunt disponibili într-o amplă gamă de nuanțe de alb, galben, roz, portocaliu și roșu, însă nu există în natură un trandafir albastru. Aceștia sunt obținuți prin diferite metode artificiale. Există, ce-i drept, un trandafir negru, însă în realitate, culoarea acestuia este un vișiniu foarte închis.

3. Trandafirii roșii, așa cum bine știe toată lumea, sunt mesageri ai dragostei și ai pasiunii.

4. Trandafirii galbeni simbolizează prietenia, dragostea frățească și bucuria.

5. Trandafirii roz înseamnă sinceritate.

6. Trandafirii portocalii semnifică bucuria unui nou început.

7. Trandafirii sălbatici au doar 5 petale și înfloresc o singură dată pe an. Altfel, inflorescența bogată cu care suntem obișnuiți este pur și simplu o mutație genetică.

8. Țepii ascuțiți ai trandafirilor au două roluri: pe de-o parte, speciile cățărătoare se folosesc de aceștia pentru a se agăța de alte plante, și pe de cealaltă parte, îi apără de mamiferele ierbivore. Cu toate acestea, câteva specii de căprioare pot mânca trandafirii țepoși fără nicio problemă.

9. Parfumurile cu note de trandafiri au fost întotdeauna preferate de doamne, însă pentru a extrage un gram de ulei pur sunt necesare nu mai puțin de 2.000 de flori.

10 Trandafirii sunt una dintre cele mai vechi specii de flori din lume. În Colorado a fost găsită o astfel de floare fosilizată, cu o vârstă aproximativă de 35 de milioane de ani.

11. Aceste flori ale dragostei sunt o adevărată sursă de inspirație pentru artiști, astfel încât în lume există nu mai puțin de 4.000 de cântece despre trandafiri.

12. Cel mai scump trandafir din lume se numește Juliet. Acesta a fost obținut de David Austin, iar cultivarea lui a durat 15 ani și a costat 5 milioane de dolari.

13. Bobocii celui mai mic trandafir din lume au dimensiunea unui bob de orez.

14. Trandafirul este una dintre cele trei flori menționate în Biblie. Celelalte două sunt crinul și henna.

15. În lume există mai bine de 100 de specii de trandafiri, iar unele dintre ele pot trece de 7 metri înălțime.

(Sursa: https://www.baiatulcuflori.ro/blog/curiozitati-despre-trandafiri)

Lasă un comentariu