În parohia Band, Întâlnirea tinerilor din protopopiatul Târgu Mureș

Distribuie pe:

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, la biserica cu hramul “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Parohia Ortodoxă Band, a avut loc, recent, întâlnirea tinerilor

din protopopiatul Târgu-Mureș. Acțiunea se încadrează în specificul “Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice” și “Anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți)”.

Evenimentul s-a desfășurat sub genericul “Cinstirea înaintașilor și a vârstnicilor din comunitatea locală”. În cadrul acestei activități, prof. Florian Văidean a prezentat un scurt istoric al personalității de seamă a comunei Band, Iosif Hodoș, unul dintre fruntașii mișcării naționale a românilor transilvăneni, urmat de o alocuțiune pe tema anului omagial, rostită de părintele Mihai Pocol, din parohia Berghia.

La această activitate, elevii au fost însoțiți de prof. Claudia Crișan și prof. Teodora Tătar, cadre didactice la Școala Profesională Band. În finalul întâlnirii, gazdele, prin părintele paroh Lucian Crișan, au mulțumit tuturor pentru prezență și le-au oferit tinerilor o agapă.

Prof. Claudia Crișan

Lasă un comentariu