Tarife reduse la bazele sportive publice, la muzee, concerte, teatru, film, pentru studenți

Distribuie pe:

Comisia pentru învățământ a Camerei Deputaților a decis, joi, la dezbaterea proiectului legii învățământului superior că studenții beneficiază de tarife reduse cu 75% la bazele sportive publice, dar și la muzee, concerte, spectacole de teatru, operă, film, în limita bugetelor aprobate.

Membrii comisiei au adoptat, în acest sens, un amendament propus de Comisia pentru tineret și sport a Camerei Deputaților.

“Studenții beneficiază de tarife reduse cu 75% pentru accesul la muzee, concerte, spectacole de teatru, operă, film, la bazele sportive publice, precum și la alte manifestări culturale și sportive organizate de instituții publice, în limita bugetelor aprobate”, se arată în amendamentul adoptat.

Codul drepturilor și obligațiilor studentului

Comisia a mai adoptat un amendament care prevede că fiecare instituție de învățământ superior instituie un sistem de aplicare și monitorizare a respectării prevederilor Codului drepturilor și obligațiilor studentului.

“Asociațiile studenților pot prezenta un raport anual privind respectarea codului, care este public pe site-ul instituției. Raportul se dezbate în prima ședință a senatului universitar sau a consiliului facultății de la începerea anului universitar, după caz, universitatea sau facultatea fiind obligate să publice, pe site-ul propriu, raportul realizat de asociațiile studenților, precum și măsurile asumate pentru remedierea eventualelor deficiențe identificate”, se mai arată în acest text.

Sprijin de la stat pentru învățământul superior particular și confesional

Membrii Comisiei pentru învățământ au decis, de asemenea, printr-un amendament, că statul poate sprijini învățământul superior particular și confesional acreditat, iar “autoritățile publice locale pot oferi stimulente pentru anumite categorii de studenți și absolvenți în vederea pregătirii specialiștilor pentru piața muncii, potrivit intereselor locale”. (Agerpres)         

Lasă un comentariu