Kelemen Hunor despre Liceul Romano-Catolic din Târgu Mureș: “Nu vom trece cu vederea această nedreptate!”            

Distribuie pe:

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, critică refuzul Inspectoratului Școlar Județean Mureș de a aproba ca Liceul Teologic Romano-Catolic “II. Rákóczi Ferenc'' să devină, temporar, subunitatea Liceului Teoretic “Bolyai Farkas'', afirmând că nu va trece cu vederea această “nedreptate”.

În discursul privind raportul său politic pentru mandatul de patru ani la conducerea UDMR, Kelemen Hunor a declarat, sâmbătă, la Timișoara, că, între toate rezultatele, UDMR s-a bucurat cel mai mult de victoria din Târgu Mureș, “unde a fost nevoie de 20 de ani pentru a avea, din nou, un primar maghiar”.

“Singurul lucru mai mare decât bucuria este responsabilitatea, pentru că trebuie să dovedim, până la sfârșitul mandatului, că orașul este pe mâini bune, că au început îmbunătățirile și că există o speranță reală că Târgu Mureșul își va recăpăta gloria de odinioară. Între timp, vedem cum cei care au ruinat orașul în ultimii 20 de ani ne pun obstacole în cale. Nu voi lăsa să fie trecută cu vederea acea nedreptate pe care a trebuit să o trăim din nou zilele trecute în legătură cu cazul Liceului Catolic de la Târgu Mureș. Inspectoratul Școlar Județean Mureș a decis acum să nu aprobe faptul ca Liceul

Teologic Romano-Catolic «II. Rákóczi Ferenc» să devină, temporar, subunitatea Liceului Teoretic «Bolyai Farkas». Acesta ar fi primul pas spre funcționarea ca unitate școlară separată. Atunci când un funcționar public, un inspector școlar general poate refuza în mod arbitrar, fără consecințe, cerința legitimă și legală a bisericii, a comunității locale, a părinților și a autorităților locale pentru înființarea unei școli, atunci și noi, alături de mulți alții, ne întrebăm, pe bună dreptate, cum stăm cu statul de drept în România și, totuși, ce ar trebui să se întâmple pentru ca această cerință legitimă să devină realitate”, a spus Kelemen Hunor.

În cadrul Consiliului de Aministrație al Inspectoratului Școlar Județean Mureș din 21 aprilie a.c. a fost respinsă, cu 7 voturi pentru (respingere - n.r.) și 3 împotrivă cererea Liceului Teoretic “Bolyai Farkas” și a Direcției Școli din cadrul Primăriei Târgu Mureș privind înființarea în cadrul liceului a unei structuri cu denumirea de structură arondată I, fără personalitate juridică, pe motiv că se află în afara calendarului. În hotărâre, ISJ a menționat că va informa Ministerul Educației cu privire la această situație, până astăzi, 3 mai.

(sursa declarații K.H. Agerpres)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu