Ucraina se pregătește de contraofensivă

Distribuie pe:

Ucraina concentrează trupe în prima linie a frontului din Zaporojie pentru a lansa o contraofensivă, a declarat joi conducătorul mișcării regionale “Împreună cu Rusia”, Vladimir Rogov, transmite EFE.

“Inamicul a acumulat suficiente forțe pe linia frontului pentru a începe o contraofensivă în regiunea Zaporojie”, a afirmat Rogov, citat de agenția oficială de presă rusă RIA Novosti.

Liderul prorus a precizat că tactica ucrainenilor constă în a testa cu atacuri prima linie de apărare a trupelor ruse, pentru a face o breșă prin care să lanseze o ofensivă cu toate forțele lor.

Comandamentul rus, a adăugat el, cunoaște planurile inamicului, care ar putea ataca în direcția Tokmak, important nod de comunicații din centrul regiunii Zaporojie, care, împreună cu Herson, Donețk și Lugansk, a fost anexată de Rusia în septembrie anul trecut, deși Moscova nu le controlează în întregime.

“O contraofensivă în regiunea Zaporojie poate fi începutul sfârșitului existenței întregului regim de la Kiev. Nu va exista nicio milă pentru teroriștii care s-au stabilit la Kiev, pentru luptătorii și complicii lor”, a subliniat Rogov.

Forțele ruse controlează aproximativ 70% din teritoriul regiunii Zaporojie din sud-estul Ucrainei, care, împreună cu partea ocupată din regiunea vecină Herson, servește drept coridor terestru care leagă peninsula Crimeea, anexată în 2014, de Rusia. (Agerpres)

Lasă un comentariu