Rusia acuză SUA că este în spatele atacului cu dronă asupra Kremlinului

Distribuie pe:

Rusia a acuzat joi Statele Unite că se află în spatele a ceea ce ea susține că a fost un atac cu dronă asupra Kremlinului cu scopul de a-l ucide pe președintele Vladimir Putin, potrivit Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a făcut această afirmație într-un briefing de presă, spunând că Washingtonul ar trebui să fie conștient de faptul că Rusia știa că SUA selectează țintele, iar Ucraina nu face decât să implementeze planurile americane. El nu a furnizat nicio dovadă care să sprijine afirmația de implicare a SUA.

Ucraina a negat implicarea în incident miercuri dimineață, când imaginile video au arătat două obiecte zburătoare apropiindu-se de Kremlin și unul explodând cu o lumină puternică.

“Încercările de a nega acest lucru, atât la Kiev, cât și la Washington, sunt, desigur, absolut ridicole. Știm foarte bine că deciziile cu privire la astfel de acțiuni, astfel de atacuri teroriste, nu se iau la Kiev, ci la Washington”, a spus Peskov.

El a susținut că Statele Unite au ales adesea atât țintele pe care trebuie să le atace Ucraina, cât și mijloacele de atac.

“Acest lucru este, de asemenea, adesea dictat de peste Ocean. Noi știm bine acest lucru (...) La Washington trebuie să se înțeleagă clar că știm asta”, a adăugat el.

Kremlinul a declarat că își rezervă dreptul de a se răzbuna, dar nu a spus sub ce formă.

Peskov a afirmat că Rusia are mai multe opțiuni, iar răspunsul, când va veni, va fi atent luat în considerare și echilibrat. El a mai precizat că o anchetă urgentă este în desfășurare, dar nu a putut spune când vor fi cunoscute rezultatele.

În același timp, purtătorul de cuvânt a spus, potrivit AFP, că Putin lucrează joi din incinta Kremlinului, unde securitatea va fi întărită. Putin “lucrează la Kremlin, va avea o discuție importantă cu ministrul dezvoltării economice”, a declarat Peskov. (Agerpres)

Lasă un comentariu