Cel mai modern centru industrial și logistic din județul Mureș, Mures City Logistics, inaugurat la Cristești

Distribuie pe:

Cel mai modern centru industrial și logistic din județul Mureș, Mures City Logistics, dezvoltat de Global Vision și Globalworth, a fost inaugurat, joi, la Cristești, în urma unei investiții de peste 12 milioane euro, iar de aici FrieslandCampina România va efectua operațiuni de logistică pentru întreaga Transilvanie, fiind primul asociat în acest proiect.

“Am onoarea și bucuria să inaugurăm o investiție de peste 12 milioane de euro în cel mai modern centru industrial și logistic din județul Mureș. Este o investiție pe care am început-o acum un an și care a devenit casa unei companii care se numește Friesland, de unde dânșii derulează principalele operațiuni de logistică pentru întreaga Transilvanie. Proiectul pe care l-am dezvoltat aici are o suprafață de aproximativ 20.000 mp, cei de la Friesland ocupă în acest moment cam o treime din acest spațiu. Pentru cei 12-13.000 mp disponibili, suntem în discuții foarte avansate pentru atragerea altor companii din zona de producție și logistică, companii cu același nivel de importanță, să spunem, la nivelul economiei, din domenii diferite de activitate. Și aici vorbim de domeniul automotive, de industria farmaceutică, de companii foarte mari, dar și de companii mici și mijlocii”, a declarat fondatorul Global Vision, Sorin Preda.

Potrivit lui Preda, investiția de lângă Târgu Mureș este parte dintr-un program mai amplu al companiei, care vizează investiții în zone în care se dorește ajutarea creșterii competitivității economice a companiilor de la nivel local.

“Noi considerăm că prin astfel de investiții și prin punerea la dispoziția companiilor de spații de producție, depozitare și birouri la cheie, ajutăm aceste companii să se concentreze mai bine pe dezvoltarea propriilor afaceri și reușim într-un mod foarte simplu și eficient pentru dânșii să le luăm de pe cap grija ridicării capitalului pentru investiții în construcții și grija lipsei de know how sau de experiență în astfel de dezvoltări. Avem o experiență de 18 ani, nu suntem la primul proiect, județul Mureș, orașul Târgu Mureș, este al 7-lea județ mare în care noi realizăm investiții, după București, Constanța, Pitești, Arad, Timișoara, Oradea”, a precizat Sorin Preda.

Investitorul a precizat că autoritățile locale au fost receptive la solicitările companiei și că s-a văzut o dorință de a încuraja investițiile.

În plus, susține Sorin Preda, dezvoltarea infrastructurii, a autostrăzilor în general, atrage inevitabil și investiții de amploare.

“Investiția vine ca o consecință a dezvoltării infrastructurii publice. Odată ce Târgu Mureș a fost legat cu o autostradă, de un alt hub important economic al țării, și anume Cluj, au apărut și aceste investiții și, din punctul nostru de vedere, un lucru simplu demonstrat este că infrastructura este cel mai bun multiplicator al produsului intern brut la nivelul oricărei economii. Cu cât vom investi mai mult în proiecte de infrastructură, cu atât investitorii și companiile locale vor reuși să își realizeze planul de dezvoltare de afaceri cu plăcere”, a subliniat Preda.

Directorul general al FrieslandCampina România, Ferenc Szecsko, a arătat că parteneriatul inaugurat confirmă creșterea sustenabilă a afacerilor companiei și că acest nou pas pe care îl face în dezvoltarea ariei logistice va contribui la creșterea competitivității operaționale.

“Avem convingerea că toate activitățile noastre zilnice se vor desfășura în concordanță cu standardele și valorile noastre înalte și că rutele operaționale vor fi perfect integrate în lanțul logistic. FrieslandCampina România colectează lapte de la aproximativ 1.000 de fermieri din România și procesează între 250 și 300 de tone de lapte zilnic, în cele două fabrici, Târgu Mureș și Baciu, din județul Cluj. Acest parteneriat va asigura că lactatele de cea mai înaltă calitate vor ajunge la clienții consumatori mai rapid și într-un mod sustenabil. Prin parteneriatul cu Global Vision și Globalworth ne reafirmăm angajamentul de a ne extinde prezența pe piața românească și suntem consecvenți strategiei pe termen lung de creștere a brandului nostru Napolact (...) În noul centru logistic este un spațiu automatizat, care încorporează atât cea mai nouă tehnologie, cât și un consum eficient de energie, fiind din punct de vedere al procesului mai prietenos cu mediul, toate activitățile noastre zilnice se vor desfășura în conformitate cu standardele și valorile noastre și va susține livrările de produse lactate de 100.000 tone/an”, a afirmat Ferenc Szecsko.

Managerul comunicare la FrieslandCampina România, Anca Roman, a precizat că noul depozit central de lângă Târgu Mureș înseamnă 4.500 metri pătrați din centrul logistic Mureș Logistic City, dezvoltat împreună cu Global Vision si Globalworth și ID Logistic, acesta din urmă fiind partenerul companiei care se ocupă de operațiunile din cadrul depozitului.

Din rațiuni de proximitate, legate de fabrica noastră din Târgu Mureș, care este foarte aproape și de amplasarea ideală și în apropierea autostrăzii care va facilita practic transportul pentru a livra în condiții de cea mai înaltă calitate la nivel național produsele noastre. Cu siguranță este un pas înainte în a ne asigura că aducem la dispoziția consumatorilor produse proaspete, de cea mai înaltă calitate într-un mediu tehnologizat și cât se poate de modern într-un spațiu logistic așa cum se cuvine. Este un pas înainte pe care îl facem în călătoria noastră de creștere a brandului Napolact. FrislandCampina România este prezent de foarte mulți ani în țară și prin brandul Napolact, care este unul dintre cele mai iubite brand-uri de lactate”, a subliniat Anca Roman.

Compania are aproximativ 500 de angajați, dintre care în jur de 200 sunt în Târgu Mureș și are o cifră de afaceri de circa 100 de milioane de euro.

“Ne bucură întotdeauna când putem să livrăm sub umbrela Globalworth Industrial spații sustenabile care să corespundă celor mai exigente cerințe ale pieței. Spațiile cu temperatură controlată adresează o piață de nișă în expansiune, iar faptul că un partener precum FrieslandCampina, pentru care cele mai bune opțiuni în materie de localizare, calitate și funcționalități practice avansate sunt normă a ales Mureș City Logistics confirmă standardele înalte ale proiectelor noastre”, a declarat directorul de Investiții Globalworth România și Director Piețe de Capital Globalworth Group, Mihai Zaharia.

La inaugurarea Mureș City Logistics au mai participat consilierul de stat în cabinetul primului ministru, Ciprian Hojda, primarul comunei Cristești, Edit Kovacs, parlamentarii Adrian Giurgiu (USR) și Kolcasar Karoly (UDMR).

Foto: Oana Bota

Lasă un comentariu