Încoronare Charles - Un eveniment de neratat pentru fanii din străinătate ai familiei regale britanice

Distribuie pe:

Sunt canadieni, australieni, francezi: numeroși fani ai familiei regale britanice se vor deplasa la Londra pentru a asista la încoronarea regelui Charles al III-lea și vor contribui astfel la creșterea numărului de turiști străini în capitala Regatului Unit, care știe să mizeze pe faima membrilor Casei de Windsor, supranumiți “The Royals” (“Regalii”), informează AFP, preluat de Agerpres.

“Este un vis împlinit!”, a declarat entuziasmată Ludivine Decker, în vârstă de 24 de ani, cu câteva zile înaintea plecării sale la Londra. Originară din Metz, un oraș din nord-estul Franței, această specialistă în comunicare va face deplasarea singură, în absența unor prieteni care să îi împărtășească pasiunea pentru familia regală britanică.

Prea tânără la nunta prințului William cu Kate în 2011 și, apoi, încă studentă anul trecut cu ocazia Jubileului de Platină al reginei Elisabeta a II-a, ea spune că “acesta este un moment de tip «acum sau niciodată» pentru a asista la un eveniment asociat cu familia regală”.

Așteptându-se la o atmosferă “festivă” și “familială”, tânăra franțuzoaică intenționează să urmărească încoronarea de sâmbătă pe unul dintre ecranele gigantice instalate în centrul Londrei și, de ce nu, să se apropie de Palatul Buckingham pentru a-i vedea pe rege și pe rudele acestuia în balconul oficial. Înainte de a cumpăra, bineînțeles, și câteva suvenire.

Deși Londra atrage mulți turiști de-a lungul întregului an, aproximativ 250.000 de vizitatori străini suplimentari ar putea veni să asiste la încoronare, potrivit unei estimări formulate de Center for Retail Research. Iar ei ar trebui să cheltuie peste 322 de milioane de lire sterline (403 milioane de euro) pe cazare, masă, cumpărături și distracții.

Anna Bloomfield, o australiancă de 40 de ani, a sosit deja la Londra înaintea ceremoniei de încoronare a suveranului Regatului Unit și al altor state, inclusiv al țării ei natale, Canada.

Această admiratoare a regelui Charles al III-lea, “pentru tot ceea ce a trebuit el să îndure în calitate de membru al familiei regale”, a prevăzut chiar și posibilitatea de a-și instala un cort în caz că va ploua în timp ce va aștepta trecerea caleștii regale pe străzile din centrul Londrei.

Kathryn, asistent-manager de 54 de ani, originară din orașul canadian Toronto, a declarat că visează “să trăiască fastul și ceremonialul pentru care britanicii sunt celebri”.

Această simpatizantă a familiei regale vrea, de asemenea, “să își exprime sprijinul” față de regele Charles al III-lea.

 “Va face schimbări în familia regală și cred că el și-a arătat deja dorința de a moderniza, de a raționaliza, de a reduce excesele și de a face în așa fel ca familia regală să se apropie de diversitatea culturală și religioasă din Regatul Unit de astăzi”, a adăugat ea.

“Are un spirit deschis, apără mediul înconjurător, trăiește în concordanță cu vremurile actuale”, a adăugat Ludivine Decker, care spune că a găsit “multă omenie” în acțiunile de caritate promovate de monarhul britanic.

Expoziții și afternoon tea”

Căutările pe internet realizate de turiștii europeni pentru zboruri către Londra în weekendul încoronării sunt cu 65% mai numeroase decât pentru același weekend din 2022, iar numărul căutărilor care privesc rezervările hoteliere este cu 105% mai mare, potrivit datelor furnizate de motorul de căutare american Kayak. “Francezii par să fie cei mai interesați” de acest eveniment, au transmis reprezentanții firmei americane.

Din afara Europei, americanii vor fi printre cei mai numeroși turiști străini care vor face deplasarea la Londra.

Patricia Yates, director general al Visit Britain, agenția de promovare a turismului în Regatul Unit, consideră că încoronarea de sâmbătă este un eveniment ieșit din comun, care va stimula atractivitatea turistică a țării sale.

“Milioane de oameni vor privi încoronarea din fața televizoarelor și sperăm că acest lucru îi va face să își dorească să vină aici și să viziteze Londra, pentru a vedea reședințele regale (...) și anumite manifestări special organizate pentru acest eveniment”, a adăugat ea.

Muzeele britanice au programat expoziții dedicate încoronării (rochii regale la Kensington Garden, statui din ceară la Madama Tussauds), hotelurile și cafenelele vor oferi “afternoon tea” (ceaiul de după-amiază) cu ocazia încoronării, iar numeroase magazine vor vinde suvenire cu efigia familiei regale.

După nunta lui William și Kate, 600.000 de persoane s-au deplasat la Palatul Buckingham, unde era expusă rochia de mireasă a prințesei, a reamintit Patricia Yates.

În plus, după faza acută a pandemiei de COVID-19, “există un veritabil apetit pentru călătoriile în străinătate și pentru a trăi experiențe”. “Și ce experiențe ar fi mai bune decât cele pe care le facem o dată în viață, precum aceea de a vedea cum este încoronat un suveran”, a adăugat Patricia Yates. (Agerpres)

Lasă un comentariu