Parohia din județul Mureș, aflată sub ocrotirea Sfântului Efrem cel Nou, și-a serbat hramul

Distribuie pe:

În ziua pomenirii Sfântului Cuvios Mucenic Efrem cel Nou, parohia Sântana de Mureș II, protopopiatul Târgu-Mureș, a îmbrăcat straie festive, cu ocazia prăznuirii hramului. Clopotele de sărbătoare au început să bată încă din ziua precedentă, când, la ceas de seară, au fost săvârșite slujba Vecerniei mari cu Litie și Paraclisul Sfântului Efrem cel Nou, enoriașii pregătindu-se așa cum se cuvine pentru întâmpinarea celei mai frumoase sărbători a comunității din care fac parte. Vineri, la primele ore ale dimineții, a fost oficiat Acatistul Sfântului Efrem cel Nou. Apoi, un numeros sobor de preoți din cuprinsul protopopiatelor Târgu-Mureș, Reghin și Târnăveni a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur. Răspunsurile liturgice au fost oferite de către un grup de teologi.

Atmosfera de sărbătoare a fost întregită de prezența interpretei de muzică populară Livia Sorlea, care, la momentul rânduit din cadrul Sfintei Liturghii, a oferit celor prezenți un emoționant “buchet” de pricesne și cântece religioase închinate Mântuitorului Iisus Hristos și Maicii Domnului. Evenimentul s-a dorit a fi un prilej de a-i aduce cinstire Sfântului Cuvios Mucenic Efrem cel Nou, la care enoriașii au mare evlavie, dar și de îndrumare duhovnicească și mângâiere sufletească, prin rugăciune, cântare religioasă și cuvânt, spre a spori în credință și rugăciune.

Parohia Sântana de Mureș II a luat ființă în luna februarie a anului 2022, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, și a credincioșilor din această parte a localității Sântana de Mureș, care și-au exprimat dorința edificării unui nou locaș de cult. Parohia este păstorită cu multă râvnă și dragoste în Hristos-Domnul de către părintele Mihai Dumitrescu, care deține și funcția de inspector social în județul Mureș, în cadrul Eparhiei Alba Iuliei. Până la construirea locașului de cult al parohiei, programul liturgic-pastoral se desfășoară într-un paraclis ridicat în vara anului trecut, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu și cu osteneala credincioșilor.

Pr. Silviu Jimborean

Lasă un comentariu