Poporul, ura și... Scripturile

Distribuie pe:

Motto: “Nu dați poporului vostru legi și leacuri aduse de la alții”

Mihai Sadoveanu (1880-1961), academician, romancier, povestitor.

• “Popor românesc, nu uita niciodată

Că nu ești urmaș de fricoși și bastarzi!

La tine acasă, când faci ochii roată

De dragul eroilor veșnic să arzi!”

Nu, nu e demn de un popor să tot umble cu jalba pe la Viena, Istambul, Moscova, Bruxelles, Berlin, Londra sau Washington... “Popor român”, ridicăte-n picioare! Destul cu acest prăpăd nemeritat! Destul cu-acest concert de servitori! Până când vom accepta locul fără demnitate pe care ni-l hărăzesc mereu politicieni și “tehnocrați” cu numele terminate în - “escu”, ce par români după nume, dar au suflete de vânzare și conștiințe de venetici mercenari?

“Nu uita că ești român” - Editura Agaton, 2013

***

• “Cel care are minte nu se lasă înșelat de liniștirea urii, căci ura din inimă, când nu găsește ceva care s-o ațâțe, este asemenea jarului mocnit care așteaptă vreascuri, dar ea caută fără întrerupere pricină (vină), asemenea jarului care caută vreascuri, iar când o găsește arde cu flăcări și nu o mai poate stinge nici vorba bună, nici blândețea, nici supunerea, nici rugămințile, nici

lingușirea, nimic, până nu păgubește sufletele.”

Ibn Al - Mukaffa (721-759), prozator persan de limbă arabă, filosof, traducător, gânditor

***

• “Scripturile ne spun că Domnul nostru Iisus Hristos a fost răstignit de iudeii fără de milă și recunoștință. Însă, dragii mei, pe Domnul Hristos nu l-au răstignit numai iudeii, ci L-am răstignit fiecare dintre noi, cu păcatele noastre. Pe Domnul Hristos L-am răstignit și eu, și tu, păcatele mele și ale tale. Am văzut într-o zi un tânăr care stătea să bată un evreu, pentru că protopărinții lui L-au răstignit pe Hristos. El însă nu bagă de seamă că și el, cu păcatele lui, face același lucru: «răstignește din nou pe Fiul lui Dumnezeu» (Evrei 6.6). Să nu uităm: prin păcatele noastre, și noi Îl răstignim pe Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos”.

P.S. Zaharia cap. 7. vers. 9-11: “Judecați cu judecată dreaptă și faceți milă și îndurare, fiecare cu fratele său! Și n-o asupriți pe văduvă sau pe cel orfan sau pe cel străin sau pe cel sărac; și nimeni dintre voi să nu-și amintească întru inima sa de răutatea fratelui său”.

Cu dragoste creștină, părintele Ilie

Lasă un comentariu