În parohia Șerbeni, protopopiatul Reghin, Concert de pricesne

Distribuie pe:

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, Parohia Ortodoxă Română Șerbeni (comuna Beica de Jos) a organizat concertul de pricesne intitulat “Mare ești, Doamne, și minunate sunt lucrurile Tale!”. Printre invitații la acest eveniment special au fost membrii cvintetului “Anatoly” al Operei de Stat din Brașov, dar și alți interpreți de muzică populară din împrejurimi: Maria Bucin Crișan (tezaur uman viu), Dorina Oprea, Bianca Pop, Maria Lazăr, Nectarie Pașcanu și corul de copii și tineri al parohiei Șerbeni.

Ziua a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii în biserica parohială de către un sobor de preoți, membrii cvintetului “Anatoly” oferind răspunsurile la strană. În continuare, artiștii au încântat numeroșii credincioși prezenți la eveniment, prin interpretarea unui buchet frumos de pricesne, specifice perioadei liturgice în care ne aflăm. La concert au luat parte Dumitrița Gliga, deputat în Parlamentul României, Maria Moldovan, primarul comunei Beica de Jos, Lucreția Cadar, primarul comunei Deda, Petru Vultur și Iacob Ioan.

Atmosfera trăită în biserica parohială a reprezentat o ocazie deosebită de a îmbina duhovnicia cu arta, oferind, totodată, pace și armonie în sufletele celor care au dorit cu adevărat să se bucure cu acest prilej. Dăm slavă lui Dumnezeu pentru realizarea acestui măreț eveniment, dar și pentru toate binefacerile ce s-au revărsat peste noi, toți, mulțumind, în același timp, tuturor invitaților și credincioșilor pentru participare.

Pr. Daniel Pașcanu - Parohia Ortodoxă Șerbeni

Lasă un comentariu