Ucrainenii au cumpărat o fabrică din România

Distribuie pe:

Compania ucraineană Biosphere, producător și distribuitor de bunuri de uz casnic, igienă și produse de uz profesional pentru segmentul away-from-home, a achiziționat fabrica Alufix, printr-o investiție majoră pe piața din România, potrivit unui comunicat de presă dat publicității.

Alufix, deținută de un holding austriac, este o companie de producție renumită la nivel internațional, care operează în România din anul 2003, fiind specializată în producția de folii de aluminiu, hârtie de copt, pungi și alte produse de bucătărie și catering, cu sediul în Făgăraș, județul Brașov.

“Prin această achiziție, Biosphere își consolidează poziția pe piața globală, extinzându-și producția în România. Compania este înființată în anul 1997, iar produsele acesteia sunt vândute azi în peste 20 de țări din întreaga lume, mărcile FrekenBok și Smile fiind lideri ai segmentelor lor”, se menționează în comunicat.

În procesul de achiziție, început în vara anului trecut și finalizat recent, Biosphere a fost asistată legal de avocații ONV Law, specializați în tranzacții M&A (Fuziuni și Achiziții - n.n.).

“Aceasta este o investiție importantă pe piața de M&A din România, care devine treptat un hub regional important în Europa de Est”, declară Mihai Voicu, partener ONV Law. Investițiile cu capital străin în România își continuă parcursul ascendent, pentru al doilea an la rând. Doar în luna februarie, țara noastră a atras investiții totale în capital social în valoare de 103 milioane euro, potrivit datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului analizate de Casa de Avocatură ONV Law.

Biosphere Corporation este unul dintre cei mai mari producători și distribuitori de bunuri de uz casnic, igienă și produse de uz profesional din Europa de Est și Asia Centrală.

Lasă un comentariu