La Grădina Zoologică din Târgu Mureș, “Întâlniri spectaculoase cu animale”

Distribuie pe:

Vara aceasta, Grădina Zoologică din Târgu Mureș lansează programul “Întâlniri spectaculoase cu animale”. ,,Prin intermediul acestuia se dorește ca vizitatorii să afle cât mai multe despre animalele noastre, să le cunoască îndeaproape și să participe activ la protecția speciilor. Pentru concursul de scris povești «Întâlniri spectaculoase cu animale» așteptăm povești cu tâlc, în care întâlnirea să fie prezentă și să putem învăța din ea. Este important pentru noi să cunoaștem carcateristicile personajelor pentru ca cititorii să învețe din poveste”, spunea biolog Halmágyi Ildikó, inspector de specialitate la Grădina Zoologică din Târgu Mureș.

Pentru a participa la concurs, un autor poate depune o poveste cu o lungime de maximum o pagină dactilografiată A4. Deși nu va fi inclus în evaluare, organizatorii recomandă autorilor să facă și o ilustrație pentru poveste.

Se poate aplica pentru două grupe de vârstă: în prima dintre ele - elevi de clasele a III-a și a IV-a, iar în cea de-a doua, elevi din clasele a V-a și a VI-a. Termenul limită pentru depunerea lucrărilor este 22 mai 2023, Ziua Internațioală pentru Diversitate Biologică. Acestea pot fi trimise la adresa de e-mail i.halmagyi@zootirgumures.ro.

Nu există taxă de înscriere, au subliniat organizatorii!

Tabără Zoo

Cei mai buni 20 de autori români și maghiari, din ambele categorii de vârstă, pot participa la Tabăra Zoo organizată în Grădina Zoologică din Târgu Mureș, după următorul program: 19-23 iunie, zilnic între orele 9-13, clasele a III-a și a IV-a - tabăra în limba maghiară; 3-7 iunie, zilnic între orele 9-13, clasele a III-a și a IV-a - tabăra în limba română; 17 - 21 iulie, zilnic între orele 9-13, pentru clasele a V-a și a VI-a, tabără în limba maghiară; 31 iulie - 4 august, zilnic între orele 9-13, pentru clasele a V-a și a VI-a, tabără în limba română.

B.L.

Lasă un comentariu