Activitate dedicată tinerilor din parohia Sângeorgiu de Mureș

Distribuie pe:

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, la biserica “Sfinții Împărați Constantin și Elena” din parohia Sângeorgiu de Mureș II, protopopiatul Târgu-Mureș, a avut loc întâlnirea tinerilor ortodocși din comunitatea noastră. Activitatea se încadrează în rânduiala specifică “Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice” și “Anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești”.

Alături de preoții Eugen Bărăian și Gigel Roată, parohii comunității ortodoxe din Sângeorgiu de Mureș, a fost prezent și părintele Mihai Pocol, preot al parohiei Berghia, și primarul comunei Sângeorgiu de Mureș, ing. Sofalvi Szabolcs. În discuțiile demarate, invitații au vorbit despre importanța credinței în viața omului încă din fragedă pruncie.

Tema întâlnirii, “Cinstirea înaintașilor și a vârstnicilor din comunitatea noastră”, a fost susținută de publicistul și scriitorul Ilarie Gh. Opriș. Domnia sa a făcut referire la două personalități marcante ale comunei, care și-au lăsat amprenta peste secole de existență: preoții Nicolae Motora și Ieronim Puia. Preacucerniciile lor au contribuit covârșitor la zidirea sufletească a credincioșilor, lăsând în urma lor o biserică frumoasă și înfloritoare de care ne bucurăm și astăzi.

La această activitate, elevii au fost însoțiți de doamna director Angela Csiki, care și-a exprimat bucuria de fi în mijlocul nostru în această zi. De asemenea, au fost prezente și alte cadre didactice ale Școlii Gimnaziale “Sfântul Gheorghe” din comună. La sfârșit, tinerilor participanți li s-a oferit o agapă frățească.

Pr. paroh Eugen Bărăian

Lasă un comentariu