19 mame din Târgu Mureș primesc cardurile în valoare de 2.000 de lei, pentru nou-născuți

Distribuie pe:

Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș distribuie, în această perioadă, tichetele sociale pe suport electronic pentru nou-născuți, destinate mamelor care provin din medii defavorizate.

19 mame din municipiul Târgu Mureș, care au depus cereri pentru acordarea cardurilor în perioada august 2022 - martie 2023, beneficiază de sprijinul material în valoare de 2.000 de lei cu care pot fi achiziționate exclusiv produse pentru îngrijirea nou-născutului (scutece, lapte praf, articole sanitare și medicale, produse pentru toaleta copilului și articole de vestimentație).

Tichetele sociale pe suport electronic pentru nou-născuți se acordă o singură dată pentru un nou-născut și pot fi utilizate timp de 6 luni de la data emiterii.

Beneficiarii finali ai tichetelor sociale pentru nou-născuți sunt copiii cu vârsta de până la 3 luni, ale căror mame fac parte din categorii defavorizate: mame care beneficiază de venit minim garantat; mame care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei, potrivit legii; mame cu dizabilități; mame minore; mame aflate temporar în situații critice de viață (victime ale violenței în familie, victime ale calamităților, persoane dependente etc.), stabilite prin anchetă socială; mame care nu au acte de identitate și, ca atare, nu pot beneficia de drepturile civile; mame care sunt cetățeni străini sau apatrizi proveniți din zona conflictului armat din Ucraina.

Infirmații suplimentare - pe site-ul Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș www.dastgmures.ro. Cardurile nu permit retragere de numerar, ci doar achiziționarea de produse de îngrijire pentru nou-născuți.

Tichetele sociale pe suport electronic pentru nou-născuți sunt acordate prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, finanțat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane.

Ileana Sandu

Lasă un comentariu