O șapcă a lui Nicolae Ceaușescu și teza de doctorat a Elenei Ceaușescu, printre obiectele cuplului scoase la licitație

Distribuie pe:

O piesă istorică ce apare în fotografiile de epocă este șapca bărbătească din bumbac, ce i-a aparținut lui Nicolae Ceaușescu. Prețul de pornire al accesoriului vestimentar este de 600 de euro, fiind însoțit de certificatul R.A.P.P.S. eliberat la data vânzării acesteia prin licitațiile din anii 1991-1993.

În reședința familiei Ceaușescu s-a aflat și arborat și steagul PCR din mătase, de asemenea însoțit de certificatul R.A.P.P.S., care, în licitație are prețul de pornire de 500 de euro.

În cadrul evenimentului din 19 mai se va scoate la licitație și o inedită sticlă de colecție de Vodkă “Ceaușescu”.

Băutura, în tiraj limitat la începutul anilor '90, are un preț de pornire de doar 35 de euro și este intactă. De remarcat că, în ultimii ani, exemplare similare din micul tiraj au ajuns la vânzare în piață pentru prețuri de câteva mii de euro.

Dintr-un registru asemănător este barul în formă de glob pământesc cu lampă, sculptat în lemn, decorat cu hartă a României, făcut cadou de filiala P.C.R. Bihor lui Nicolae Ceaușescu și are un preț de pornire de 200 de euro.

Pentru prețul de pornire de 200 de euro vor fi scoase la licitație 22 de fotografii care îl ilustrează pe Nicolae Ceaușescu după cutremurul din 1977.

Un fragment din corespondențele lui Nicolae Ceaușescu este lotul format din două cărți de vizită trimise de fostul dictator către George Macovescu. Piesele au prețul de pornire de doar 75 de euro și provin din colecția fostului ministru de Externe, căruia i-au fost adresate cărțile de vizită însoțite de mesaje de mulțumire.

Piesele care au aparținut familiei Ceaușescu, alături de alte 300 de obiecte istorice care recreează istoria României de la monarhie la comunism, pot fi vizionate în expoziția de la Palatul Cesianu-Racoviță până pe 19 mai.

“Un secol de istorie - de la monarhie la comunism. Licitație de Artă și Istorie” va avea loc în format Timed Online Auction, ce presupune desfășurarea evenimentului de licitație exclusiv online, fără prezența comisarului de licitație, fiind administrat automat de algoritmul platformei Artmark Live 2.0.

Foto: Artmark

Lasă un comentariu