Ucraina: Noutăți de pe linia frontului

Distribuie pe:

Apărarea în zona Bahmut (est) continuă, iar ultimele zile au arătat că Ucraina poate avansa și contracara forțele ruse de acolo, a declarat luni comandantul forțelor terestre ucrainene, general-colonelul Oleksandr Sîrski, citat de Reuters și Interfax-Ukraina.

“Înaintarea trupelor noastre de-a lungul direcției Bahmut este primul succes al acțiunilor noastre ofensive de la începutul apărării orașului”, a declarat generalul Sîrski, citat de platforma de mesagerie ucraineană Media Military Center Telegram.

“Ultimele zile au arătat că putem avansa și distruge inamicul chiar și în condiții extrem de dificile... Operațiunea de apărare la Bahmut continuă. Au fost luate toate deciziile necesare pentru apărarea acestuia”, iar toate scenariile posibile cu privire la evoluțiile din teren au fost puse la punct cu comandanții de pe linia frontului, a afirmat generalul Sîrski, responsabil de luptele din acest sector.

Cu toate acestea, el a subliniat că succesul contraatacurilor din zona Bahmut trebuie perceput ca fiind unul parțial, potrivit agenției de presă Interfax-Ukraina. “Luptăm cu resurse mai mici decât inamicul. În același timp, reușim să-i distrugem planurile. Și asta datorită luptătorilor noștri care forțează cea mai înaltă limită a posibilităților. Dar acesta este doar un succes parțial. Și așa ar trebui să fie perceput. Operațiunea continuă”, a afirmat Sîrski.

Ministrul adjunct al apărării, Anna Maliar, a declarat duminică că forțele ucrainene continuă să avanseze în direcția Bahmut, capturând peste 10 poziții rusești la nord și sud de periferiile orașului și au curățat o zonă împădurită semnificativă lângă Ivanovskoie. De asemenea, afirma ea, au fost luați în captivitate mai mulți soldați ruși. (Agerpres)

Lasă un comentariu