Nigeria: O bucătăreasă a gătit 100 de ore încontinuu

Distribuie pe:

O femeie, care este maestru bucătar în Nigeria, a petrecut 100 de ore preparând mâncare non-stop și a încercat să stabilească astfel un nou record mondial Guinness la categoria “cea mai lungă sesiune de gătit realizată de o singură persoană”, informează Reuters.

Hilda Bassey, maestru bucătar în orașul Lagos, a captivat întreaga țară cu maratonul ei de gătit, care a început joi și s-a încheiat în noaptea de luni spre marți. Președintele nigerian Muhammadu Buhari și mai mulți politicieni locali, precum și celebrități, au felicitat-o pe Hilda Bassey, în timp ce mai mulți susținători au campat în fața unui centru de evenimente pentru a urmări pe ecrane uriașe felul în care tânăra de 27 de ani a gătit o combinație de preparate locale și străine, de la orez jollof și până la paste și “akara” - o specialitate afro-braziliană din făină de fasole.

Actualul record mondial pentru cea mai lungă sesiune de gătit realizată de o singură persoană a fost stabilit în 2019 și îi aparține indiencei Lata Tandon: 87 de ore și 45 de minute.

Timpul Hildei Bassey va trebui să fie certificat de experții de la Guinness World Record pentru a putea fi considerat un nou record mondial.

Lasă un comentariu