Weekend cultural la UMFST “George Emil Palade” Spectacolele “Instituția” și “Constelații“

Distribuie pe:

În cadrul seriei de evenimente “Weekend cultural la UMFST”, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș și Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” din București vă invită la spectacolele “Instituția”, sâmbătă, 20 mai, ora 20, și “Constelații”, duminică, 21 mai, ora 19.

Acestea vor fi prezentate publicului din Târgu Mureș în sala Teatrului pentru Copii și Tineret Ariel din Târgu Mureș (str. Poligrafiei nr. 4).

“Instituția este un spectacol neconvențional, unde spectatorul nu mai este un simplu participant indirect la ceea ce se întâmplă pe scenă.

“În acest spectacol neconvențional, am cules și transpus poveștile copiilor instituționalizați pentru a le auzi și dumneavoastră.

Oare copiii instituționalizați care nu își cunosc părinții pe cine dau vina atunci când li se întâmplă ceva nefericit în viața lor? Tu ai acest DAR sub umbrela căruia îți justifici și scuzi acțiunile. Ce triști am devenit, folosindu-ne de scuze și de învinovățiri”. (Florin Liță, regizor)

Constelații, de Nick Payne, este o poveste de dragoste care sfidează, cu umor și duioșie, limitele înțelegerii noastre asupra spațiului și timpului. (Regia și scenografia: Larisa Popa)

Accesul publicului la cele două spectacole este liber, în limita locurilor disponibile.

Programul “Weekend cultural la UMFST” este parte a proiectului “Arta ocupă orașul” realizat în baza parteneriatului dintre Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” din București și Universitatea Națională de Muzică din București.

Proiectul cultural comun al celor trei universități pune Târgu Mureșul pe harta evenimentelor culturale universitare de excepție, în care arta, sub diversele ei forme de exprimare, va fi redescoperită.

Lasă un comentariu