LOCATIVĂ

Distribuie pe:

ORIZONTAL: 1) Casă la bloc. 2) Locuinţe - Dispozitiv montat în uşa casei prin care se priveşte afară. 3) Element ornamental format din mai multe arce şi din elementele care le susţin, caracteristic stilurilor romanic şi gotic - Curentă la bloc sau casă. 4) Actriţă şi scriitoare americană, producătoarea filmului “Prieteni de cameră” (Issa) - “Agenţia Naţională pentru Locuinţe” (siglă). 5) Oraş antic egiptean cu frumoase temple - Jumătatea soţului, care se spune că ţine casa. 6) Arbore milenar, o plantă dioică, denumirea acestor plante provenind din limba greacă (dis-doi şi oikos-casă) - Intrarea în casă a locatarului! 7) Proiect imaginar, irealizabil - Jumătate dintr-un corp de şarpantă! 8) “Romanian Angel Appeal” (acronim) - Un om rămas fără casă şi fără bani. 9) Unul cu casa la cort - Camera cu instalaţii pentru îmbăiere. 10) Deschizătură în peretele casei, pentru a permite să intre aerul şi lumina.

VERTICAL: 1) Construcţii auxiliare care ţin de o gospodărie. 2) Locuinţa din care au plecat toţi locatarii şi de care nu mai are nimeni grijă. 3) Cabine de transport persoane şi mărfuri în clădirile cu mai multe etaje. 4) Vremea care ne ţine în casă - Ieşirea din pridvor! 5) Un cuvânt bun pentru a începe o “casă de piatră” - Inscripţii executate pe un zid, pe o placă, aşezate la intrarea într-o clădire, pe care este înscrisă denumirea, destinaţia şi caracterul imobilului.

6) Dat cu anticipaţie de cumpărător pentru a se asigura de achiziţionarea unei locuinţe - Cuprinse în locuinţe! 7) O notă proprie dată de demisol! - “... de casă”, suprafaţă propice construirii unei case - “In-Building Solutions” (acronim). 8) Scoase la mezat! - Pridvorul casei închis cu scânduri, ca un cerdac. 9) Perioade pe care le petrecem de obicei în case - Membru al Camerei Lorzilor. 10) Drumul cunoscut spre casă - “Aftemoon ...”, ceaiul englezesc, servit de obicei în cameră.

Dicţionar, RAE, ESNA, EZA, TEA.

Dezlegarea careului “Palate, cetăţi şi castele”, apărut în 13 mai 2023: PELES, APAFI, OZD, NICOLAU, EU, IASI, B, L, N, TAGA, GARI, ABACO, GHIKA, RLU, VCO, UAH, IARA, AGIL, A, J, CUZA, IBS, A, AURI, SARD, POP, INEU, AE, BRANCOVEANU.

GH. HUZA

Lasă un comentariu