Important pentru persoanele cu dizabilităţi! Vouchere de până la 23.000 de lei. Cererile pot fi depuse până la 31 mai 2023!

Distribuie pe:

Persoanele cu dizabilităţi pot accesa până la 23.000 de lei (5.000 euro) pentru tehnologie asistivă, informează Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) Târgu Mureş. Voucherul este oferit în cadrul proiectului “Facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi” de către Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi.

Solicitările privind emiterea voucherelor, împreună cu dosarul în original, trebuie depuse până la data de 31 mai 2023. Ulterior, voucherele vor fi emise până cel târziu în data de 30 iunie 2023 şi vor putea fi utilizate de către persoanele cu dizabilităţi în perioada de valabilitate, dar nu mai târziu de 31 august 2023.

Condiţii pentru obţinerea voucherului: Să aveţi o dizabilitate atestată prin certificatul de încadrare în grad de handicap * Să fiţi şomer sau persoană inactivă aflată în căutarea unui loc de muncă * Să fiţi persoană cu vârsta cuprinsă între 18 ani şi până la împlinirea condiţiilor de pensionare * Să fiţi tânăr peste 18 ani, care nu a împlinit vârsta de 30 de ani şi urmează o activitate de formare profesională sau se află în sistemul de educaţie (tineri nonNEETs).

Paşii necesari pentru a putea intra în posesia voucherului

1. Trebuie să vă prezentaţi la AJOFM (Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă) având cartea de identitate, adeverinţa medicală şi ultimul document de studii. AJOFM va înregistra persoana cu dizabilitate ca fiind în căutarea unui loc de muncă şi va acorda servicii de informare, consiliere şi mediere. Persoana cu dizabilitate va semna acordul privind participarea la măsurile şi stimularea ocupării forţei de muncă şi va participa la minimum două activităţi asigurate de AJOFM (informare, consiliere, mediere).

2. Apoi, trebuie să vă prezentaţi la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), unde se vor depune următoarele documente: cerere pentru acordarea voucherului; certificat de încadrare în grad de handicap, iar în cazul copiilor şi anexa acestuia; recomandarea medicului specialist privind acordarea de tehnologii şi dispozitive asistive şi tehnologii de acces; acordul privind participarea la măsurile pentru stimularea forţei de muncă asigurate de AJOFM; angajamentul că nu înstrăinează produsul asistiv.

Cum se intră în posesia voucherului

Persoana cu dizabilităţi ridică voucherul de la DGASPC - prezintă voucherul furnizorului de tehnologie asistivă şi primeşte produsul.

Ce presupune tehnologia asistivă

Tehnologia asistivă include orice obiect, articol de echipament, serviciu sau sistem de produse, inclusiv software, care se utilizează pentru a mări, a menţine, a înlocui sau a îmbunătăţi capacităţile funcţionale ale persoanelor cu dizabilităţi ori pentru reducerea şi compensarea unor deficienţe, limitări de activitate sau restricţii de participare.

INFOLINE Tehnologie Asistivă : 0751/01.50.63, de luni până vineri, între orele 12.00-14.00.

Lasă un comentariu