Luni, 29 mai, la Filarmonica de Stat din Târgu Mureș - Turneul Național Trei Tenori

Distribuie pe:

Andrei Fermeșanu, Andrei Apreotesei și Florin Guzgă, protagoniștii Turneului Național Trei Tenori, au ajuns la a treia parte a traseului lor prin țară.

După ce au bucurat mii de spectatori la Ploiești, Pitești, Târgoviște, Piatra Neamț, Bacău și Suceava, cei trei protagoniști ai Turneului Național Trei Tenori vor ajunge la Sibiu, Târgu Mureș și Satu Mare pentru o nouă etapă a turneului.

Sâmbătă, 27 mai, la Filarmonica de Stat din Sibiu, luni, 29 mai, la Filarmonica de Stat din Târgu-Mureș, și miercuri, 31 mai, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare.

“Suntem la jumătatea turneului și suntem copleșiți de bucuria cu care ne așteaptă oamenii. Înainte de a începe acest turneu, ne gândeam că avem de mers în 11 orașe ale țării, că va fi greu și ne întrebam dacă vom putea atrage public în săli. A fost peste așteptări. Ne bucurăm să ajungem în aproape toate zonele: am plecat din Muntenia, am ajuns în Moldova, acum ne ducem în Transilvania și Maramureș, mai trecem o dată prin Moldova și ne vom opri la București. Muzica noastră place publicului, asta ne face să nu simțim deloc oboseala.” spune Andrei Fermeșanu, solist și director general interimar al Operei Naționale din Iași.

Abordând un repertoriu internațional în peste 7 limbi, cele 3 voci ale scenei lirice românești, vin de la Iași și creează un spectacol complex, în care arii din opere celebre și canzonette, printre care celebrele O sole mio, Nessun dorma, Cielito lindo sau Funiculi, Funicula, se îmbină cu stiluri muzicale clasice și moderne.

Cei trei tenori sunt acompaniați în concertele lor din acest turneu de cele mai bune orchestre românești: Orchestra Metropolitană București, Orchestra Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploiești, Orchestra Filarmonicii Pitești, Orchestra Filarmonicii “Mihail Jora” Bacău, Orchestra Filarmonicii “George Enescu” Botoșani, Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, Orchestra Filarmonicii de Stat Târgu Mureș și Orchestra Filarmonicii de Stat “Dinu Lipatti” Satu Mare, dirijori Daniel Jinga, Alexandru Ilie, Costin Grigore, Remus Grama, Cristian Sandu, Florentin-Petre Gâscă.

Cei trei tenori români, Andrei Fermeșanu, Andrei Apreotesei și Florin Guzgă, sunt soliști profesioniști de operă, invitați extraordinari în spectacole de operă care au loc atât în România, cât și în străinătate.

Andrei Fermeșanu este solist al Operei Naționale Române din Iași începând cu anul 2012. Repertoriul său include roluri principale din opere precum: Il Barbiere di Siviglia de Gioachino Rossini, L'elisir d'amore de Gaetano Donizetti, Don Giovanni de Wolfgang Amadeus Mozart, Evgheni Oneghin de Piotr Ilici Ceaikovski, Rigoletto de Giuseppe Verdi, Carmina Burana de Carl Orff. Tipologia vocală a “tenorului de grazia” i-a adus recunoașterea atât în fața publicului din cadrul instituțiilor muzicale reprezentative ale țării, cât și în critica de specialitate. Andrei Fermeșanu este directorul general al Operei Naționale Române din Iași.

Solist al Operei Naționale Române din Iași din 2014, Andrei Apreotesei a debutat în numeroase roluri de-a lungul anilor. Cu o prezență scenică caldă și o voce generoasă, Andrei Apreotesei a cucerit inimile publicului în toate rolurile pe care le-a interpretat pe numeroase scene din România. Andrei Apreotesei este directorul general al Ateneului Național Iași.

Florin Guzgă a început colaborarea cu Opera ieșeană în 2006, ca membru al Corului, iar în 2013 a debutat ca solist. Este unul dintre cei mai apreciați tenori ai României, a primit numeroase premii naționale și internaționale și a colaborat cu teatre lirice din București, Cluj, Timișoara, Brașov, Constanța, Galați, Chișinău, Toulouse, Zagreb. Florin Guzgă este directorul artistic al Operei Naționale Române din Iași.

Lasă un comentariu