Alpinistul maghiar Suhajda Szilárd, dispărut pe Everest

Distribuie pe:

Nicio veste despre alpinistul maghiar Suhajda Szilárd de mai bine de 20 de ore, scrie presa din Ungaria, care i-a urmărit expediția pe Everest. Alpinistul maghiar și-a propus să cucerească cel mai înalt vârf de munte fără niciun ajutor extern, însă de mai bine de douăzeci de ore, semnalul său GPS nu mai funcționează. Dispozitivul său a trimis ultima dată un semnal undeva între 8.700 și 8.795 de metri.

Soția alpinistului a vorbit ultima dată cu el ieri, când i-a comunicat că este bine și poate ajunge pe cel mai înalt vârf de munte din lume. Conform ultimelor date, acest lucru ar fi trebuit să se întâmple miercuri seara, dar nu se știe dacă Suhajda Szilárd a reușit să ajungă la destinație, relatează hirado.hu.

Între timp, șerpașii au plecat în căutarea alpinistului maghiar, dar până la acest moment nu l-au găsit.

“Ziua exactă în care voi părăsi tabăra de bază va fi determinată de prognoza meteorologică, dar, din fericire, există deja un moment ideal, o fereastră meteo pentru urcarea vârfului”, a spus Szilárd Suhajda despre Muntele Everest într-un videoclip publicat cu câteva zile în urmă. El a părăsit tabăra de bază sâmbătă seara, îndreptându-se către cel mai înalt vârf de munte din lume.

Lasă un comentariu