Eșec istoric. Locurile din școlile de agenți de poliție nu se vor ocupa anul acesta

Distribuie pe:

Sindicatul polițiș tilor Europol a publicat un articol extrem de critic prin care anunță eșecul admiterii în școlile de agenți de poliție din România. Conform datelor publicate de sindicaliștii din poliție, candidații rămași după ultima sesiune de probe fizice, din 24 mai, nu acoperă locurile disponibile în școlile de agenți de poliție. Astfel, în Câmpina (poliție) au promovat proba fizică doar 77%, în Cluj Napoca (poliție) au promovat 77,66%, iar în Oradea (frontieră) au promovat doar 57%.

“Un eșec al acestei sesiuni se arăta încă de când a fost postat anunțul de  concurs de admitere pentru perioada aprilie-iunie, în condițiile în care erau indicii clare că nu va exista un număr considerabil de candidați, ținând cont de faptul că bacalaureatul va avea loc abia în luna iunie, iar potențialii candidați vor fi din rândul celor care au fost respinși la sesiunile precedente”, arată sindicaliștii.

Astăzi, 27 mai, are loc proba scrisă. “Rezultatele preliminare arată dezastru în care se află MAI în momentul de față, lipsa de interes pentru meseria de polițist rezultată din numărul redus de candidați, riscând să fie pentru prima dată în istoria MAI când abia se vor ocupa jumătate din numărul locurilor scoase la concurs”, mai arată sindicaliștii din poliție.

De ce nu mai vor tinerii să se facă polițiști?

Aceștia au făcut și o analiză a motivelor pentru care tinerii nu mai sunt atrași de meseria de polițist. Din aceasta reiese că unul dintre motive ar fi volumul foarte mare de muncă din cauza deficitului de personal, un polițist lucrând cât pentru alți doi sau trei colegi. Alt motiv ar fi salariile mici în raport cu riscurile mari la care se expun polițiștii. Alte motive identificate de sindicaliști ar fi: haosul legat de legea pensiilor militare confundate în mod intenționat cu pensiile speciale, inexistența unei predictibilități legate de evoluția în carieră, sistemul profund afectat de nepotismele din sistem, pile, relații și cunoștințe și restricțiile și incompatibilitățile pe care le au polițiștii comparativ cu alte categorii sociale. (D.B.) (sursa: sindicateuropol.ro)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu